От х:

Днес в x:

14-годишен разиграва полицията с фалшиви бомби

Тийнейджър от Харманли влуди полицаите от местното управление през последната седмица с фалшиви сигнали за бомби. Хлапакът на няколко пъти вдига на крак РПУ-то със съобщения за взривни устройства, поставени в култови харманлийски комплекси.

Злосторникът обаче е задържан, след като за пореден път решил да си поиграе на атентатор.

Около 22,45 часа на 26 декември на спешния телефон 112 от уличен апарат получават сигнал, че в комплекс „Хеброс” има поставено взривно устройство. Автопатрул мигновено отцепва района и евакуира намиращите се в комплекса 20 души. При извършената обстойна проверка взривно устройство не е открито, а по случая е съставен констативен протокол.

Часове по-късно харманлийските криминалисти установяват кой е подател на сигнала. След беседи се доказва и че същото 14-годишно момче е автор и на друга бомбена заплаха, подадена по телефона на спешния номер седмица по-рано. На 20-ти декември е съобщил за поставена бомба в комплекс „Кристал” от същия телефон.

Случаите са предадени на дежурния прокурор на Харманли, който ще решава как да се процедира по-нататък.

Родителите на момчето обаче могат да отнесат глоба от 2 000 до 5 000 лева. Толкова е глобата за фалшиви сигнали, подадени към Националната система за спешни повиквания. При случаите с напразно изразходван ресурс санкциите започват от 10 000 и стигат до 20 000 лева.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини