От х:

Днес в x:

Доживотна присъда за хомоубийството в Надежден

    Доживотна присъда за убийство по особено жесток начин наложи хасковския окъжен съд на Ерол Назми Мюмюн. Наказанието включва в себе си и 6 годишна присъда за изнасилване, която впоследствие се акумулира в тази за убийство. Обект и на двете престъпления е приятелят на Ерол  24-годишния Калин Георгиев. Младият мъж бе убит след запой с наркотици в харманлийското село Надежден на 3-ти март 2014-та година, като преди това е бил насилен сексуално. Не е ясно дали това е станало с негово съгласие или младежът се е съпротивлявал, заради което бил пребит жестоко от палача си, който бил известен с нетрадиционната си сексуална ориентация. Младежът е бил закаран до близкият микроязовир, където допълнително е бил душен. По някое време мъчителят му се осъзнал и тръгнал да го спасява. Според свидетели, цял час Ерол карал с БМВ-то си голото тяло на Калин и молел хората, включително приятели на 17-годишния си син, да правят сърдечен масаж на жертвата си.

    По време на двугодишното разследване, Мюмюн така и не призна да е убил Калин, като твърдеше че само хапнали, пийнали и се надрусали с амфетамин. Събраните доказателства обаче го уличаваха и в убийство, още повече, че самият Мюмюн завел полицията до мястото където е станала фактическата екзекуция-микроязовира край близкото село Върбово. Във водоема полицаите открили обувките и чорапите на жертвата.  В колата на Ерол Мюмюн пък са намерени дрехите на Георгиев, завивки и следи от кръв.

    Двамата мъже били известни с крепката си дружба от години, която била необяснима за хората отстрани,  предвид разликата в характерите и начина им на живот. 24-годишния Калин е бил тих скромен и срамежлив служител в местна винарна. Стремял се да не се афишира с нищо пред колеги и приятели. Ерол пък бил познат хулиган и расов мъжкар, но..до престоя си в турски затвор, където сменил предпочитанията. Там излежал 8-годишна присъда за наркотици. Бил освободен през 2012-та година. И след затвора обаче продължил да се занмава с дрога.

    При претърсването на къщата му в Надежден полицаите са намерили в гаража му 684 грама амфетамини на прах. Дрогата е била предназначена за пазара и от нея Ерол е щял да реализира над 20 000 лева печалба.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини