От х:

Днес в x:

След бившия кмет: Братът на Зекито и още 3-ма с оставки като съветници

Истинска лавина от заявления за заличаване от листите заля Общинската избирателна комисия в Хасково днес. След като стана известно, че водачът на листата на коалиция „За Хасково”– бившият кмет Георги Иванов е подал заявление, че не желае да е общински съветник и иска заличаване от списъка с народните избраници в ОбС, последва истински порой от молби на екскметски кандидати. От тях избран за съветник е само един – Стефан Антонов, номер 8 от 9-членната екскметска група. Това е братът на досегашния кметски наместник в кв. Република - Златко, известен като Зекито. Искане да бъдат заличени от листата обаче са подали и такива, които не са класирани на изборите, но имат голям брой преференции. Такова заявление са подали още Живко Атанасов, Симеон Тодев и Нина Четалова. Хирургът д-р Атанасов бе следващият в списъка, който трябваше да влезе в ОбС, след като Георги Иванов напусне.

Общинската избирателна комисия обаче отхвърля всички заявления. Те са оставени без уважение, защото в Изборния кодекс не е предвидена такава процедура, пише в мотивите към решението на ОИК.

Заявление, че не иска да бъде съветник, е подала и Николина Никова от ГЕРБ, осма в списъка с избрани общинари. Такова заявление е подала и Сание Рамадан от ДПС, №5 в списъка с избраните. Техните заявления също са оставени без уважение по същите причини.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини