От х:

Днес в x:

В Меричлери се борят с последиците от вчерашната буря

    Щети върху 10 къщи е нанесла бурята, която се разрази вчера над град Меричлери. Ураганен вятър и градушка удариха населеното място около 17:00 часа. Има изпочупени дървета и клони. 

    Повечето засегнати къщи са необитаеми, а падналите дървета разчистихме веднага, за да не пречат на движението, разказа днес кметът на Меричлери Ангел Колев. Домът  на родителите му също не е бил подминат от бурята, където има пробит покрив. Изпочупени и отнесени керемиди са последиците и за къщата на писателя от Меричлери Георги Янев.

    "На 72 години съм, такова чудо  не съм виждал. Всичко беше побеляло от градушката, всичко бучеше", разказа Янев. Той и съпругата му живеят с общо 540 лв. пенсия и се чудят как ще покрият щетите. Имуществото им не е застраховано.

    Заради урагана без част от керемидите си е къщата на баба Желязка. Тя живее сама и също умува как ще се справи с ремонта на покрива преди есента. Днес търсеше млади хора, които да й помогнат.

    Кметът Ангел Колев тази сутрин е търсил съдействие от Социално подпомагане, за да разбере ще бъдат ли изплатени обезщетения на засегнатите семейства. Според наредбите, средства могат да се изплатят, ако семействата няма къде да живеят.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      М-
      М- ри
      0 0
      23:34, 1 мар 2017
      Кметът на Меричлери сякаш не е вече Ангел Колев??? Я проверете, алооооо, реакцията! Пък новият Николай Колев не разбира от компютри, едва ли ще забележи грешката!
    Последни новини