От х:

Днес в x:

Неочаквана вълна самоубийци в жегите

Жегите неочаквано отприщиха суицидните наклонности у хасковлии, като някои от тях не се задоволили само с намеренията си, а се отдали и на тяхното изпълнение. Само вчера двама души са опитали да си сложат край на живота, но за щастие бяха спасени в хасковското Спешно. Всъщност положението на един от самоубийците, жена на средна възраст, остава критично. Болната от шизофрения хасковлийка се е нагълтала със силни препарати за почистване и в е в тежко положение в хасковския ОАИЛ. Това е вторият й опит да сложи край на живота си. Потърсена е консултация със специалисти от пловдивската токсикология. Пациентката е с опасност за живота.

Не толкова драматично е състоянието на друга жена, която си срязала вените. Въпреки че е загубила солидно количество кръв, пациентката е стабилизирана бързо и изпратена в хасковската ортопедия за шев и превръзки.

Самоубийствените импулси изненадаха хасковските лекари, защото по принцип техният сезон е зимата. Липсата на слънце, топлина и социални контакти засилват депресиите и обострят всички видове неврози. Тогава са и най-многото самоубийства или опити за самоубийство, като и използваните методи са по-радикални.

Иначе жегите засега не тормозят много хасковлии. Само единици са тези, които са били принудени да потърсят медицинска помощ през предходните три дни. Основно става дума за възрастни, които по една или друга причина са прекарали прекалено много време навън. Повечето хора са си стояли вкъщи, респектирани от предупрежденията по медиите за екстремално високи температури.

Г. Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини