От х:

Днес в x:

Мистериозен пожар изпепели мебелите Камбо

    Мистериозен пожар, възникнал в 3 часа тази сутрин, опустоши цеховете на мебелната фабрика Камбо в димитровградското село Ябълково. Огънят се вихрил на площ от 1200 квадратни метра, като е съсипал напълно интериора, инвентара и оборудването на фабриката. Предполагаемите щети са за стотици хиляди левове.

    Огънят тръгнал от едно от производствените халета и се разпространил бързо из останалите. Пламъците били обилно подхранвани от голямо количество готова и полуготова стока, всичко направено от лесно горяща дървесина. В резултат на високата температура са паднали тавани и мазилки, което напълно довършило опустошението. Макар че вътре изгоряло всичко, масивната постройка устояла като цяло, като отвън почти не личеше за бушувалата огнена геена вътре.

    Собствениците на фабриката не допуснаха репортерските обективи вътре под претекст, че е опасно. От оскъдните им изявления стана ясно, че не подозират умисъл, просто било лош късмет. По време на възникването на пожара във фабриката не е имало никой и не се е извършвал производствен процес, каза съпругата на собтвеника Христо Иванов, Яна Иванова. Мъжът й по някое време се появи във фабриката, колкото да затвори устата и на без това не много приказливата си жена. Администрацията не била засегнаха, уточниха за последно шефовете.

    Причината за пожара е в процес на изясняване, следователи оглеждат огнището. Според пожарникарите причините може да са всякакви, но най-вероятната е забравяне на включен електроуред. За да овладеят стихията огнеборците са дошли с три противопожарни автомобила, които гасили до сутринта. Една пожарна бе оставена на пост, за да предотврати евентуално възобновяване на пожара, покрай лесно запалимите боклуци, останали от среднощната клада.

    Г. Христов 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини