От х:

Днес в x:

Родители: Кучета нападат деца за закуски

Средностатистическа хасковска глутница

Бездомните кучета са вече толкова многобройни и нахални, че се опитват да вземат закуските от ръцете на децата. Ако не им дават, отвръщат с лай и дори нападат. Затова реагираха ужасени родители, чиито деца се оказали потърпевши на подобна агресия. Като повечето хора и те обърнали внимание на проблема, едва когато той потропал на вратата им. Някои майки откровено си признаха, че смятали слуховете за нападателни бездомници за преувеличени, а други продължават да се чудят-самите те гледат животни на вилите си и още не могат да си представят, че най-добрия приятел на човека може да му дарява вместо обич - зъби. Не всички нападнати са били нахапани, но всички са станали потърпевши на стреса, който покрай детето им се е разпрострял върху цялото семейство. Като случая с читателката ни Йовка Атанасова изпратила панически сигнал до Haskovo.net в същия ден, когато дъщеря й станала жертва на агресивни четириноги.


Име: Iovka Atanasova E-mail: ******&: Хасково Тема: бездомни кучета Съдържание:
НА ПЪТЯ ЗА ДИМИТРОВГРАД ПОД БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ЕКО ИМА ДЮНЕР, НЕПРЕКЪСНАТО ИМА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА. ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА МИНАВАТ ОТ ТАМ НАПАДАТ ГИ. ДНЕС НАПАДНАХА И МОЯТА ДЪЩЕРЯ .ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КЪДЕ Е И ИМАЛИ ИЗОБЩО ТАКАВА СЛУЖБА ЗА ПРИБИРАНЕ НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА ИЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАРЪФАН ЕДИН ЧОВЕК ИЛИ НЕВРЪСТНО ДЕТЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКВО РЕШЕНИЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СЕ ПРОДАВА ХРАНА, А КУЧЕТАТА НИТО СА ВАКСИНИРАНИ НИТО СЕ ЗНАЕ КАКВИ ЗАРАЗИ ИМАТ. ДАНО НЕ ОСТАНЕ САМО В ПРОСТРАНСТВОТО НА ВАШИЯТ ВЕСТНИК И ВСЕ ПАК БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО.


Haskovo.net смята за свой дълг да обръща внимание на читателите си и се зае да провери ситуацията. Подобен обект, а и много други хранителни, наистина има на комплекс Веспрем и без изключение, край тях винаги има бездомни кучета. Според хора от търговския комплекс кучетата са част от пейзажа и понякога се организират на глутници. Те НАИСТИНА съпровождат хора купуващи закуски. Някои им дават част от залъка си, други не, но животните си искат. „За нахапани не знам ама съм виждал куче да се изправя на задните си крака и се подпира на човек който ядеше принцеса” свидетелства бай Мишо Тилев от Орфей, който нямаше проблем да се представи с имената си, но по стара хасковска традиция категорично „не щя” да се снима. Дружката му по маса, мъж на средна възраст, допълни, че се е случвало песовете да лаят когато обектите на тяхното внимание им откажат храна или се опитат да ги разгонят. И двамата допускаха, при това с лекота, че някое животно може да остави зъбите си по дете. „Знаете, че животните имат смелост когато видят нещо по-малко от тях. На голям мъж едва ли ще скочат, но едно дете, което не се вижда от земята не може да ги стресне” разказа врелият и кипял Мишо, който по думите си отглеждал дълги години каракачанци. С кучетата било като с малките деца-трябвало наказания за да се научат кое може и кое не. Ако изтървеш децата и те не стават по-добри от кучетата, направи изненадващ паралел Мишо. Виждал е как хлапетии провокират животни, но пък от друга страна „деца са”, а хората все пак са по-важни от животните. После допълни нещо, заради което може би не искаше да бъде сниман-в неговия квартал/ на жена му б.а./ имало също проблем с бездомните кучета, но няколко души се организирали и го решили по своему. „Ако нахапят внучето ми, да няма природозащитниците да ми кажат извинявай. Или да ми обясняват как кучетата не са виновни” разпали се компанията на напомнянето, че както се отнасяш към животните, така се отнасяш и към хората. Мъжете не бяха съгласни-не е едно и също: „И магарето има глава и акъл, даже са по-големи от на човека, ама са магарешки”. За тях нещата се свеждаха до простото - ние и те, а като няма власт дето да постави нещата на мястото си, ще има инциденти.


Наистина, не срещнахме някой, който да потвърди от свое име, че е бил наръфан от Орфейски пес, но пък в хасковското спешно ежеседмично има нахапани хора, явно от други квартали. От друга страна обаче, само в пространството между Веспрем и трите тухлени блока на северния край до бул Васил Левски, бяха преброене 31 бездомни четириноги. Нормална за някои, ситуацията изкарва от кожата все повече съграждани, които за себе си решили да вземат нещата в свои ръце, след като няма кой да се погрижи за тях. И предупреждават, че покрай сухото гори и мокрото - всички кучкаро-любители/собственици/ да не си изхвърлят малките кученца на улицата, защото ще станат част от проблема. Според все по-наострени комшии, именно стопаните на домашни кучета са в основата на проблема с безконтролно увеличилата се популация на бездомни четириноги в Хасково.


Г.Христов

Има по 3-4 разузнавачи, които бързо сбират останалите при при перспективата за храна
Хасковски бездомник пирува пред баничарницата срещу РЗИ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

  • 1
    Аа
    аааа
    26 -12
    17:34, 31 май 2015
    5 лева на чифт кучешки уши и
  • 2
    Ба
    бай Пешо
    41 -15
    17:56, 31 май 2015
    Бездомните кучета трябва да се изтрепят масово и изведнъж както в Румъния. Другото са празни приказки на разни пишман защитници на животните.
    • Ба
      бай ти
      5 0
      00:32, 1 юни 2015
      Градът е пълен с бездомни кучета!!!
  • 3
    От
    откъсани граждани
    12 -35
    17:57, 31 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Рр
      ррр
      30 -13
      18:08, 31 май 2015
      Защото наистина си откъсан, нали като му хвърлиш залък и вече няма отърване от помияра и си го иска от следващия и т.н. Наистина си много откъсан
    • Му
      муравей
      17 -9
      20:59, 31 май 2015
      ами вземиги у дома си бе глупак ,дате видя ..в цял свят няма подобни гледки ,от 25 години сам по европа приут несам виждал ,и ку4ета няма по улиците ,само в балгария и романия
    • Ис
      истината
      5 -6
      10:20, 1 юни 2015
      Що не си ги пребереш и си ги храни.Не хляб а куршум в главата това е оправията
  • 4
    Ек
    експерт
    34 -11
    18:04, 31 май 2015
    няма куче - няма проблем , да се изловят и унищожат
  • 5
    Ба
    бай Пешо
    38 -13
    18:15, 31 май 2015
    като много знаят защитниците да си ги вземат в къщи бездомните песове -да ги хранят,къпят,обезпаризитяват,а не само да лаят за правата на кучетата
  • 6
    00
    0010
    32 -13
    18:31, 31 май 2015
    Струва ми се ,че у нас бездомните кучета имат повече права отколкото простосмъртния данъкоплатец .
    • Рр
      ррр
      19 -9
      19:37, 31 май 2015
      и сапуните имат повече права
  • 7
    Му
    муравей
    16 -5
    21:02, 31 май 2015
    само проблеми и болести разнасят
  • 8
    Му
    муравей
    10 -10
    21:05, 31 май 2015
    много ми е интересно как така само в балгария и романия се сре6тат бездомни ку4ета
    • Фи
      ФИФИ
      9 -3
      22:15, 31 май 2015
      И на мен ми е интересно как така куха и неграмотна кратуна като теб обикаля Европа ?
  • 9
    Ан
    анонимен_1433096227
    16 -10
    21:05, 31 май 2015
    Кучетата от първата снимка обитават постоянно Бизнесцентъра и лаят по хората. Човек не може да минава спокойно.
  • 10
    50
    501
    1 -1
    08:23, 1 юни 2015
    Виновни са хората не нещастните песове..Тези които ги развъждат без да се грижат за тях-ц***** а и не само те.По отношението към животните проличава каква държава сме -цивилизована или дивашка
  • 11
    Gu
    gumi
    0 -1
    08:29, 1 юни 2015
    Елате да видите и в болницата колко кучета има , даже и с малки кученца.щом те видят и се спускат за храна.
  • 12
    Ми
    Мирката
    8 -4
    09:44, 1 юни 2015
    Нека тук защитниците на уличните помияри да си кажат, макар и анонимно, колко бездомни кучета са прибрали в къщи и се грижат за тях.
    По този начин ще се проведе една импровизирана анкета и се види дали минусите в мненията са реални или си пишат по инерция. Обичали животните, а га ядохте агнешко, свинско и телешко не ги жалехте, аааа????
    • Th
      The Steel Rat
      6 -2
      11:22, 1 юни 2015
      Засега едно куче съм прибрал и се грижа за него. Смятам в бъдеще и друго да прибера- сигурно от приют. И да, жал ми е за "агнешкото, свинското и телешкото", но ям месо, с което обаче гледам да не изгрубявам и прекалявам. Поне се сещам откъде е дошла мръвката и че нещо е трябвало да умре за да е в чинията ми.
  • 13
    Въ
    Въпрос
    9 -2
    11:09, 1 юни 2015
    А задавате ли си въпроса защо Хасково е един от малкото областни градове, в който няма приют за бездомни животни? Ако имаше приют или някакъв общински вариант да се подслоняват бездомните кучета, нещата щяха да изглеждат по друг начин. Да, ама не и в Хасково. Кучетата не са избиратели, нали! А на гражданите не им идва наум да потърсят сметка от когото трябва.
  • 14
    По
    потерпевш
    7 -4
    11:33, 1 юни 2015
    Преди месец, улично куче се нахвърли върху внука ми. Ужасът който изпитахме е нуописуем. Детето изпада в паника вече пред каквото и да е животно. Кучетата и циганите са много по ценени от бълтарите. Приюти за възрастни хора няма, ние искаме за кучета. Който милее за тях, да си ги прибере в къщи.
    • 88
      88
      5 -1
      12:14, 1 юни 2015
      Съжалявам за това, което сте преживели!Но защо да няма приюти и за възрастни хор, и за животни? Едното какво пречи на другото? няма нужда да се поставя така въпроса- хората или животните. не е в това проблема. Въпросът е общинските пари да се харчат за полезни неща, а не за глупости и ПР акции. Ако бездомните кучета са прибрани, обезпаразитени и нахранени, няма ли да е по-добре и за тях, и за хората? В нормалните държави е така. В повечето български големи градове, с малки изключения- каквото е Хасково, има приюти за животни.
  • 15
    00
    0000
    7 -2
    11:59, 1 юни 2015
    Трябва да се направи приют за бездомни животни и да се подслонят там а не да се трепят какви ги пишете
  • 16
    Къ
    към 000
    3 -4
    12:17, 1 юни 2015
    приютите и грижите за бездомните кучета ще са за сметка на нашия джоб- предпочитам да няма бездомници и ровещи по кофите хора, отколкото да гледаме кучета .
  • 17
    Ис
    истината
    3 -1
    12:39, 1 юни 2015
    В България са на почет кучета ц***** и педераси.Всички други нормални българи са подложени на постоянен тормоз от кучелюбци от правозащитници и друга измет.Въпрос на време е да хванем тоягите и тази измет да я измитим от родината си.Нищо лично но тази толерастия не води до никаде.
  • 18
    Мн
    много жалко
    0 0
    13:10, 1 юни 2015
    Жалко, че отношението на много "човеци" към кучетата се свежда само до там, да имат лятно време куче на вилата, а след това ги напъждат !
    Забележете колко питомци обикалят изоставени и гладни, мърляви, но все така с добродушни очи !
Последни новини