От х:

Днес в x:

Започваме горещата седмица

Работарите ще си имат горещата седмица в началото на юни

Някои си имат страстната седмица, тръгналите отпускари ще си имат почивната седмица, пък редовите работари в Хасково ще са с горещата седмица. С първия ден на юни започваме поредица от седем дни, в които температурите ще са около 30-те градуса и от време на време ще ги прескачат. Жегата ще започва още от сутринта, като в четвъртък и петък дневният температурен минимум ще е 18 градуса-най-високия от началото на годината досега. За щастие точно в тези дни се очертават превалявания, макар и краткотрайни. Подобно разхлаждане ще е „спестено” през останалите дни като най-жарки ще са събота и в по-малка степен вторник, сряда и неделя.

Що се отнася до днес, денят започна с 13-14 ° и ще се вдигне до 27-29°. До обяд ще бъде слънчево време, след обед ще започне уплътняване на разпокъсаната облачност, но колкото и гъста да стане тя-няма да вали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо за юни.

Отпускарите ще си имат слънчево и топло време, дори ако са загърбили чуждестранните плажове и са на на родното Черноморие. Максимални температури на въздуха там ще са 22° - 25°. Температурата на морската вода стига до все още хладните 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места в Рила и Пирин е възможно краткотрайно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Големия брат
    4 -2
    10:08, 1 юни 2015
    Гошо, започваш да се повтаряш със снимките. Наблюдавам те!

Случаен виц

Последни новини