От х:

Днес в x:

ОбС Хасково отхвърли искането за велоалеи в центъра

Общинският съвет в Хасково отхвърли днес прeдложението да се обособят велосипедни алеи в центъра на града. Докладната записка бе извънредна и бе внесена от групата на ГЕРБ. В нея съветниците се мотивират с предложение от велосипедния клуб, които пък се оплакват, че целият център е пешеходна зона и ме могат да минават с колелата оттам. Алтернативата за придвижване с велосипед пък – централните булеварди, са прекалено натоварени и има голяма опасност от инциденти.

В докладната се предлага маркиране на участъци от улиците “Цар Калоян”, “Ст. Караджа”, “Михаил Минчев”, част от паркинга пред общината, ул. “Преслав” - до моста край съда.

Предложението обаче не бе прието. Шефът на комисията по транспорт в ОбС Красен Ангелов заяви, че те нямат такива специалисти, които да определят алеи за велосипеди. Последва ожесточен дебат с взаимни нападки. Кметът Георги Иванов пък заяви, че не е против да има велосипедни алеи, но те трябва да са част от обща схема за целия град, а не да се разчертават на парче.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Въ
    Възмутен
    1 -1
    16:58, 29 май 2015
    Погледнете мили хора картинката в местният ни парламент,някои спят,други вестници четат,трети в телефона си ровят,да разбираме ли тогава че просто отбиват време и всичко за което трябва да гласуват е предварително решено.Скоро ще се види края и на тази перверзия
  • 2
    Wo
    woooo
    19 -3
    18:32, 29 май 2015
    Кога ще им спрем заплатите на тез храненици-подлизурковци-гъзолизачи
  • 3
    Ro
    Rodopa
    18 -2
    19:30, 29 май 2015
    Леле мале, вижте ги всички какви лениви шопари са. Ами точно те трябва да се качат на велосипеди отвреме на време, че от мързел ще умрат!
  • 4
    Ху
    хулиган
    13 -2
    19:40, 29 май 2015
    Да идат съветниците в Комотини да видят велоалеи. В идеалния център. Там където няма възможност на пътя, алеите вървят по тротоара. И не както казва кмета ще бутат 200 метра. 2 метра не бутат. Ама това е в европа. Те в Комотини си имат също силно ДПС ама не е като Хасковското ДПС което е 100% с Кмета. Така де може да има от краденото и за тях.
  • 5
    Ша
    шах
    5 -10
    20:40, 29 май 2015
    Ами бяхме в Комотини и велоалеи не видяхме.Толкова... Виж коментара
    • Dz
      Dzakardo
      4 -3
      12:31, 30 май 2015
      Дали в Рим имало велоалей.... абе селянино виж в момента по евроспорт се предава Джирото в Италия виж как се излъчва с хеликоптери,автомобили мотори, там велосипедите са религия ,не се изказвай неподготвен "Кмете"
  • 6
    Ху
    хулиган
    7 -3
    20:52, 29 май 2015
    Ей шах сигурно си бил в края на града. Най много до лидъл. В центъра не си бил. Затова не си видял. Ти не си такъв човек. Урбанизацията не ти е позната. Далавера да има, аванта промоци. Другия път спри в центъра дай 2 евро и пий едно кафе и спокойно разгледай това което е различно от твоето село.
  • 7
    Пл
    ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ
    4 -1
    22:59, 29 май 2015
    Гарвановския комунист стефчю първи гласува за тати.и той е едно перхидролено човече с големи фантазии.
  • 8
    Ко
    Компакт
    6 -2
    12:59, 30 май 2015
    И поредното доказателство за пълното безхаберие и бездействие на общинските съветници,за друго освен подлизурство на кмета не стават ... С какви очи и заплати им се дават то всеки може да спи и чете вестници и гласува по заповед на дерибея,с какви очи излизат пред хората после съвест нулева,достойнство под нулата.Шефа на комисията по транспорт Красен Ангелов е просто единия от многото като няма хора да намери какво прави по цял ден ....... Да си заслужи възнаграждението поне ......
Последни новини