От х:

Днес в x:

11 °C

КНСБ писа четворка на кабинета Борисов 2

Оценка между 3.50 и 4 даде КНСБ за управлението на кабинета Борисов 2 досега днес в Хасково. Президентът на Конфедерацията Пламен Димитров поясни, че оценката се дава дори в аванс.

Като добри постижения на настоящото правителство той посочи промените в сферите на образованието и пенсионната система.

Постигнатият баланс между интересите на работещите и на предприемачите в пенсионната реформа, е друга от причините за добрата оценка на кабинета, подчерта Пламен Димитров. Той припомни, че се очаква в следващите 10 години пенсиите да бъдат вдигнати поне с 40 % и изрази надежда, че постигнатият баланс няма да бъде променен в парламента през следващите мандати.

Синдикатите обаче отправят и сериозни критики към управляващите. Сред тях е липсата на сериозни мерки за съживяване, стабилизиране и развитие на икономиката. Друга е липсата на политика по доходите. “Като изключим движението при минималната минималната работна заплата, нищо повече не се прави в тази посока, а съгласете се, минималната работна заплата не може да бъде определена като политика по доходите“, допълни Димитров.

Синдикалният лидер зиави, че КНСБ разработва пакет с искания в бюджета за 2016 година всички бюджетни системи да бъдат гарантирани по адекватен начин. Само така ще се постигне размразяването на доходите от 6 години насам, коментира синдикалистът. Конкретните очаквания на конфедерацията са увеличение с поне 15 % на единния разходен стандарт в образованието, включително и повишаване на заплатите на учителите. С 18-20 % да бъдат увеличени през следващата година и здравните пътеки и то тези, извън кардиологичния сектор, ще настояват още от КНСБ.

В Хасково Пламен Димитров участва във форум по темите свързани с пазара на труда. Срещата е част от инициативите, посветени на 25-годишнина от създаването на КНСБ.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ou
  OU
  0 0
  16:27, 29 май 2015
  И за даскали не стават!
 • 2
  Ба
  БАЙ УЙ
  2 0
  07:29, 30 май 2015
  Канясъибе са за нкс.

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини