От х:

Днес в x:

КНСБ писа четворка на кабинета Борисов 2

Оценка между 3.50 и 4 даде КНСБ за управлението на кабинета Борисов 2 досега днес в Хасково. Президентът на Конфедерацията Пламен Димитров поясни, че оценката се дава дори в аванс.

Като добри постижения на настоящото правителство той посочи промените в сферите на образованието и пенсионната система.

Постигнатият баланс между интересите на работещите и на предприемачите в пенсионната реформа, е друга от причините за добрата оценка на кабинета, подчерта Пламен Димитров. Той припомни, че се очаква в следващите 10 години пенсиите да бъдат вдигнати поне с 40 % и изрази надежда, че постигнатият баланс няма да бъде променен в парламента през следващите мандати.

Синдикатите обаче отправят и сериозни критики към управляващите. Сред тях е липсата на сериозни мерки за съживяване, стабилизиране и развитие на икономиката. Друга е липсата на политика по доходите. “Като изключим движението при минималната минималната работна заплата, нищо повече не се прави в тази посока, а съгласете се, минималната работна заплата не може да бъде определена като политика по доходите“, допълни Димитров.

Синдикалният лидер зиави, че КНСБ разработва пакет с искания в бюджета за 2016 година всички бюджетни системи да бъдат гарантирани по адекватен начин. Само така ще се постигне размразяването на доходите от 6 години насам, коментира синдикалистът. Конкретните очаквания на конфедерацията са увеличение с поне 15 % на единния разходен стандарт в образованието, включително и повишаване на заплатите на учителите. С 18-20 % да бъдат увеличени през следващата година и здравните пътеки и то тези, извън кардиологичния сектор, ще настояват още от КНСБ.

В Хасково Пламен Димитров участва във форум по темите свързани с пазара на труда. Срещата е част от инициативите, посветени на 25-годишнина от създаването на КНСБ.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ou
    OU
    0 0
    16:27, 29 май 2015
    И за даскали не стават!
  • 2
    Ба
    БАЙ УЙ
    2 0
    07:29, 30 май 2015
    Канясъибе са за нкс.
Последни новини