От х:

Днес в x:

5 °C

Депутат оглавява протести за забраната на колелата в Хасково

Народният представител от Хасково Борислав Иглев се обяви категорично срещу забраната да се карат велосипеди в центъра на областния град.

Иглев излезе специално от парламентарния контрол днес, за да коментира несъгласието си с ограничението и глобите, които ще се налагат за пристъпването му.

Категорично не трябва да се ограничава движението на хората под каквато и да е форма. Велосипедите са добър начин и за придвижване-те са екологичен транспорт, а също и така помагат да се раздвижваме, особено що се касае за движението при децата. Според последната статистика българчетата са на трето място по затлъстяване в Европа. А това е стряскащо, защото данните говорят за едно потенциално болно поколение на възрастни.

Няма нищо лошо в това в един град да се карат колела, може би трябва малко усилие от страна на местната власт, за да бъде създадена и среда за колелата, така, както е във всички европейски градове.“, коментира Борислав Иглев. Той е готов да оглави и граждански протест срещу решението на ОбС на Хасково за въвеждането на забраната и възнамерява да съгласува разрешение за това от колегите си от новото гражданско движение „Бъдеще и развитие за България", в което е съучредител. Иглев заедно с депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев обявиха в Парламента вчера, че след местните избори формацията може да прерасне в политическа партия.

ГД „Бъдеще и развитие за България" включва политически структури, граждански неправителствени организации и изявени личности, които ще бъдат обявени скоро на широк форум, комeнтира за Haskovo.net Борислав Иглев.

Иглев влезе в 43-тото Народно събрание от Хасковски регион като водач на листата на ББЦ. По-късно напусна партията на Николай Бареков.

Сега Иглев коментира, че не се чувства нито като политически хамелеон, нито пък има скрупули да е подменил вота на избирателите. "Напротив, влизам в тази нова формация именно, за да успея да изпълня това, което обещах на избирателите си. Бареков ме разочарова, избра да е евродепутат и сега му пожелавам да помага на България от Европарламента. Той обаче е затворена страница за мен.“, категоричен е Борислав Иглев.

Подкрепа на икономиката, на бизнеса за създаване на нови работни места, повишаване на доходите на хората и намаляване на безработицата, ще са основните посоки, в които новото сдружения започва да работи веднага. Като собствен приоритет хасковският депутат определя и развитието на масовия спорт.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Бр
  бравооо
  1 0
  15:29, 8 май 2015
  Боркооо и на тебе мога да ти го....отзад ако си мераклия ;)
 • 2
  Ни
  Ник
  1 0
  16:30, 12 май 2015
  Има просто решение. Очертават се естетично алеи за велосипедисти в централната пешеходна зона. Правило - върху тях не се движат пешеходци, а само велосипедисти. Така е навсякъде в развития свят.
  Дано надделее здравия разум!

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини