От х:

Днес в x:

13 °C

„Смирненски” награди изявените си учители и ученици на 24 май

Бившата директорка Татяна Лозева пристигна от чужбина за празника на своето училище

Изявените си учители и ученици награди в днешния празничен 24 май хасковското основно училище „Христо Смирненски”. На тържество в двора на учебното заведение грамоти и плакети получиха техни възпитаници, постигнали восоки резултати на олимпиади, областни, национални и международни състезания.

Учител на годината стана Таня Денева, „без чийто труд нашето училище нямаше да е сред водещите учебни заведения в Хасково”, посочи директорът Венко Точевски при връчването на наградата. За високи професионални успехи бе отличена и Цветелина Тодорова. Специална награда бе връчена на дългогодишната директорка на „Христо Смирненски” Татяна Лозева. Тя е ръководила училището повече от 20 години и е останала в спомените на ученици, родители и колеги като всеотдаен педагог. „Благодаря на госпожа Лозева за всичките години, които тя отдаде на образованието и в частност на нашето училище, за да го превърне в едно от елитните в града”, заяви сегашният директор Точевски. Той допълни, че бившата директорка е пристигнала от чужбина специално за тържеството на своето училище.

Почетни грамоти получиха учениците Ангел Атанасов от 4 а, Самир Касим от 2 в, Аделина Топалова от 5 кл., седмокласниците Янко Атанасов, Христина Гаджева и Антоанета Марчева, второкласникът Димитър Митев. Те бяха отличени за призовите си места на различни сътезания, с които издигат репутацията на училището.

Една много специална награда връчи директорът и на младата надежда на „Христо Смирненски” Филип Андонов. Момчето е още в четвърти клас, но вече има зад гърба си впечатляващи постижения, първо място на коледен математически конкурс, първо място на европейско кунгуру, първо място на областен конкурс по математика и др.        

Тодор Кръшков

Учителката Цветелина Тодорова бе отличена за висок професионализъм
Таня Денева стана учител на годината на "Смирненски"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  25
  2556
  46 -11
  12:25, 24 май 2015
  Страхотно училище с много добри учители и знаещи деца. Честит празник!
 • 2
  20
  2015
  40 -8
  14:30, 24 май 2015
  Единственото училище в град Хасково,което отбелязва винаги на 24 май -най-светлия български празник!Носете винаги в сърцата си този дух на оптимизъм и съзидание!Поклон пред всеотдайния ви труд,неуморни учители!
 • 3
  Ха
  Хасковлия
  31 -5
  15:04, 24 май 2015
  Много отдавна учих в това училище от забавачка до осми клас.За мен това е най доброто училище в Хасково.Имахме невероятни учители,които даваха всичко от себе си и успяха да ни научат на много неща,да ни дадат познания за много неща и го правеха с голяма всеотдайност.Учеха ни да пишем и говорим правилно,да изградим богата обща култура и да спортуваме.
  Честит 24 май на всички учители и ученици и много успехи !!!
  Ще спомена някои от учителите по мое времв: Директор-Димова,Стоянова,Велкова,Марица Попова,Велиев Велиева,Матева,Маринова,Банова,Никова,Пилева,Вълков
 • 4
  Би
  бивша ученичка
  18 -1
  16:31, 24 май 2015
  И аз съм учила в същото училище и с много обич в сърцето си спомням всички мои учители. Част от тях са написани по- горе . Директор на училището ни беше Мария Андонова. Моята учителка от първи до четвърти клас беше Анастасия Захариева. Всички ученици от класа, които сме вече на 63 години сме с висше образование и сме се реализирали много добре като специалисти. Вече сме пенсионери, но винаги с обич си спомняма за учителите ни и училището. На абитурентския ни бал в гимназията поканихме нашата учителка и тя ни направи страхотен подарък. Знаете ли какво- повече от 10 години беше пазиа нашите първи тетрадки и ни ги донесе . Затова в това училище на повечето от нас учат и децата. Познавам и чного от настоящите учители както и дългогодишната директорка г-жа Лозева както и настоящия директор г-н Точевски. Много се радвам за успехите както на всички учители така и на тези талантливи деца и им желая да са здрави, за се учат с много желание и да постигнат много успехи в живота. Предлагам на г-н Точевски да организира една среща на бивши ученици и учители с настоящите. Има каква да разкажем и покажем на децата. Смятам, че за всички ще е от полза.
  • Ст
   Стефка Стефанова
   0 0
   20:34, 15 авг 2020
   Значи сме били в един клас!!! Ако желаете, свържете се с мен във Фейсбук. Ще ми бъде интересно да се разпознаем!
 • 5
  12
  1234567
  20 -5
  17:43, 24 май 2015
  Браво на учителския колектив.най добрите учители и възпитатели са в смирненски.
 • 6
  ИА
  И аз
  9 -1
  19:02, 24 май 2015
  съм учила в същото училище, макар и преди доста години. Благодаря на всички учители, които ни дадоха отлична основа. Дойде ли 24 май, с умиление си спомням времето, когато учих в ОУ "Христо Смирненски". Директор на училището тогава беше Татяна Лозева. Част от учителите са написани по-горе, както и другите- Пейчева, Йорданова, Демирева, Петкова, Димова.
 • 7
  Ка
  Катя
  1 0
  20:16, 24 май 2015
  До хаковлия -да не сме съученици и моите учители бяха същите
 • 8
  Ро
  родител
  4 -1
  22:21, 24 май 2015
  И моите деца учиха във второ основно ... Благодаря на учителския колектив, който ги научи не само на знания, но и на човечност, на труд, да следват мечтите си ! Честит празник на г-жа Славеева, г-жа Траилова, г-жа Вълчева и всички останали. Да са живи и здрави още дълги години !!!
 • 9
  П.
  п.р.и.
  5 -1
  01:48, 25 май 2015
  Съгласна съм с посочените мнения. Но ще ви кажа едно мое наблюдение. Живея в близост до Сточна гара. Повечето деца от квартала учат в ОУ "ХРИСТО СМИРНЕНСКИ". Защо има деца които са в 5,6,7 клас, не говорят правилен български език, не пишат и не четат правилно. Защо такива деца са допуснати да стигнат до тези класове? Защо неграмотните деца продължават да учат в горен клас? Според мен трябва да се повтарят учебните години, докато не се научат. Учете ни децата както преди. И без да ви е от значение Субсидията за ученик!
 • 10
  Ев
  Евертъна
  4 0
  02:25, 25 май 2015
  До всички Българи,

  Честит Празник на Българската писменост!!!

  Благодарение на своята хилядолетна култура и Българска азбука нашият народ оцеля във времето и запази своя облик.

  Огромната заслуга на братята Методий и Кирил е, че възстановиха в писмена форма т. нар. "Тракийско писмо". За тези, които не знаят, Глаголицата доказано съдържа около 13 знака-букви, повтарящи писмени знаци, намерени в тракийските археологически паметници от преди 3000-7000 години преди Христа.

  Не е случаен фактът, че папата дава официален статут на Българската азбука и език: наравно с еврейския, гръцкия и латинския езици.
  Това е поради обстоятелството, че всъщност Българското (Тракийското) писмо е най-старото в света и е в основата на днешната цивилизация....
  Третата буква в нашата азбука се казва "Веди". Така се наричат всъщност свещените книги на индуизма. Нашите български праотци, т. нар. "траки", са били първите мисионери-жреци в Индия и са наложили известния сега като "Санскрит" език. Това е езикът, който науката признава официално за основа на индоврепейските езици... Това не е нищо различно от нашия Български език във формата си няколко хиляди години преди Христа.
  Неслучайно Франсоа Митеран се изказа преди десетилетия, че Българският народ е в основата на съвременната цивилизация.

  Светците Методий и Кирил възстановиха старото Българско писмо и то се разпространи светкавично в земите, които от хилядолетия са обитавани от т. нар. "Траки"... Защото това беше нашата-тяхната исконна писменост и език!
  Методий и Кирил показаха пред света какво значи да си истински Патриот... какво значи да си Българин!

  Защото Българската култура е в основата на човешкото знание.

  Честит Празник на всички Българи!

  д-р Стефан Шикеров
 • 11
  ??
  ???
  1 -2
  11:56, 25 май 2015
  "Средищно училище" - пълно с циганета от околните села...
 • 12
  No
  Nostradamus
  1 0
  12:39, 25 май 2015
  Или аз съм по-малък от останалите коментирали в сайта или е нарочно, но никой не спомена една вече покойна учителка по Български език и литература - г-жа Руска Янева. Бог да я прости. Тя направи човек от мен!
  • Ст
   Стефка Стефанова
   0 0
   20:36, 15 авг 2020
   Беше моя приятелка...Починала е, когато вече не съм била в Хасково... Светла да е паметта за нея!
 • 13
  Ко
  колега
  1 -1
  13:30, 25 май 2015
  Браво Венко! Браво Точевски!
  Номер едно сте! Ченгелова може само да Ви диша праха!

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини