От х:

Днес в x:

Животновъди: Циганска държава, убива работещите българи

Близо 1000 фермери от цялата страна блокираха международния път Дунав мост-южната граница

„Аз съм на 65 години и гледам 60 крави и 60 циганина, които ме крадат всяка година. Държавата обаче не им посяга на социалните помощи, а на мойте пари от млякото“. Това изплака Величко Филипов Величков от Асеновградско, един от повече от 1000 животновъди, дошли на днешния национален протест в Димитровград. Величко се дотътрузил с патериците си - и двете му коленни стави са износени, но човекът няма пари да ги смени. Няма и да има, след като цената на млякото се срина почти двойно в сравнение с миналата година - от 70 на 48 ст. А консумативите си остават същите - фуражът струва 45 стотинки, без да се брои циганския данък, който Величко ще не иска прибавя към себестойността на млякото си. „За последните години са ме завлекли с поне 10 хиляди лева от кражби“, оплака се мъжът. Бил склонен да вдигне ръце, да тегли ножа на кравите и да опъне въжето за себе си. Спира го само това, че 16 души от фамилията и още 5-ма работници и техните семейства, чакат на неговата ферма. Която обаче е обречена на фалит при сринатите цени.

 

„Това което става в България, е убийство на българското животновъдство и на 500 хиляди български животновъди“, категоричен е Танчо Колев, председател на националната организация на млеко и месопроизводителите. „Убиват работещите хора. Ако фалират половин милион животновъди и спрат вноските към банките, ще има не една, а много КТБ-та“, изригна мъжът. „И НОИ ще фалира, защото се пълни от нашите осигуровки“, подкрепиха го останалите фермери, а после се изгавриха със самите себе си - “за нас няма пенсионна реформа - ние ще влизаме при животните с памперси и така до гроб“.

 

Че ножът е опрял до кокала за бранша, си пролича и от географията на протеста. Имаше фермери от Враца, Русе, Варна, Пиринско и Бургаско. Единодушни са, че са обречени. Или поне стремежът им да живеят човешки и достойно. „Бяхме двама студенти в семейството, сега е само един – аз“, с горчивина промълви Делчо Христов от Чирпан. 23-годишният младеж следва в Аграрния университет, но не е сигурен дали ще завърши. На 100-те животни във фермата на баба им - “легендарната“ Славка Иванова-Пиринката, разчита цялата многолюдна фамилия, до 11-годишната внучка Деси. Момиченцето бе днес на протеста със закичен на гърдите плакат „Дайде шанс на българските животновъди“. Това, което ги оставя без шансове, е … Европа. Същата, към която се стремихме и която сега стоварва огромни количества евтино мляко, което пък съсипва родното производство. Миналата година това огромно производство на европейските фермери, с техните огромни субсидии, се насочвало изцяло към Русия. Сега има ембарго и заливат нас, обясни схемата Танчо Колев. И за да не останат по-назад, родните млекопреработватели задълбочават до крайност проблема. „Влиза примерно една 20-тонна цистерна кондензирано мляко, която се фактурира. За да стане суровина, се разрежда с вода, понякога до 80 тона. Никой не плаща данък на тези 60 тона. И вносното мляко им става евтино, а нашето скъпо“, казва Колев. В допълнение - търговците лепвали етикети за българско мляко на вноса, без някой да проверява дали това е вярно. Отделно, че се използва много повече сухо мляко от разрешеното и още такива безобразия, допълват фермерите.

Те са крайни - ако държавата не си изпълни обещанията да въведе ред в сектора до месец, ще блокират цялата страна. И ще залеят парламента, но не с мляко, а с ла*на. Тъкмо на депутатите щяло да им отива, злорадо обещават животновъдите.

 

Следващият протест на животновъдите ще е в Северна България, на Дунав мост. Във все още уточнявано време мостът ще бъде затворен от две страни - от българските и румънските фермери.

 

Г. Христов

Фермерите се вдигнаха на бунт срещу сринатите изкупни цени на млякото
Разлютените животновъди тръгнаха на вериги срещу полицията. До сблъсъци за щастие не се стигна
Величко Величков от Асеновград дойде на протеста на патерици
11-годишната Десислава дойде от Чирпан да подкрепи недоволството....
23-годишния Делчо не е сигурен дали ще успее да завърши
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

  • 1
    17
    1722
    28 -41
    14:30, 22 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ха
      хахаха_1432295958
      9 -2
      14:48, 22 май 2015
      е нали Салама е евтин хахаа
  • 2
    17
    1723
    18 -6
    14:41, 22 май 2015
    Доган ли ще ни оправи бе папуняк прост--прост народ български
  • 3
    18
    183022
    10 -18
    15:05, 22 май 2015
    Като им гледам щкембетата, явно добре печелят. Виж коментара
    • За
      За шкембето и печалбата
      17 -1
      16:18, 22 май 2015
      Защо и ти не отидеш да ринеш оборска тор, да ставаш в 5 ч. сутрин, да лягаш, когато издоиш, и тогава да мериш шкембетата? Не отговаряй, въпросът е по-скоро риторичен! Тук не се е събрал елитът и свръх интелигенцията на мизерното ни общество, прикрил шкембе под марков костюм, а хора, които работят като роби за 35 ст. на литър мляко, което ти за същото количество цакаш 1.60 - 2.30 лв. в магазина. Шкембе става от истинско, не от обезмаслено.
    • Ма
      Малоумници
      60 -1
      17:31, 22 май 2015
      За мерене на чужд труд, най-големите специалисти са българи, както и за смятане на чужди приходи.Ако някога само сте минавали край някой обор, ще знаете кой е робът и кой господаря в него.
  • 4
    Ох
    ох ох ох
    20 0
    15:24, 22 май 2015
    то да бяха само животновъдите зле , всичко всичко потъва
  • 5
    Ня
    няма смисал
    10 -2
    15:29, 22 май 2015
    етова е чета тези коментари , никакво обединени само одвинения подигравки , еми вижте хората как изглеждат опарпани с веьти дрехи, щкембетат н ес еполучават от висок стандар на живот а от некачествени храни ,( само в сумалия е критери ако имаш шкембе значи си заможен ) ХОРА САБОДЕТЕ СЕ , държавата си отива и вие сте виновни за това , заслъжаваме си го сичкото което ни се случва !!!!!!
    • Ед
      една
      3 -5
      15:44, 22 май 2015
      Непременно ще се сабОдим,неопАрпани,без веЬти дрехи,без оДвинения,без Щкембета,с висок СТАНДАР,в СУмалия,с КРИТЕРИ...И да-наистина си го заслЪжаваме СИЧКОТО...и да-наистина няма смисАл...
  • 6
    Вс
    Всевишния Кенанец
    19 0
    15:35, 22 май 2015
    Докога ще изхранваме мързеливите ******и??? Да се спират помощите и средствата да се пренасочат за работещи хора, въпреки има много покрай тези протестиращи които с удоволствие се захранват от субсидии, - да се въведе ред както за животновъдите, така и за зеленчуко производителите! Как може една кофичка кисело мляко да е около 1лев, а литър прясно мляко да е 48ст??? Влязохме е Европейския съюз, само за да могат западняците да си разширят износа на боклуци!
  • 7
    Po
    pol26
    13 -4
    15:39, 22 май 2015
    Когато получат субсидии,те първо си купуват джипове,а не фураж.
  • 8
    11
    11
    1 0
    17:07, 22 май 2015
    Когато вземете субсидии си купувате коли и джипове ,а сега стачкувате. Нищо не ви е за даване,да им направат и проверки за какво се харчат пари от субсидии те и да си върнат парите в петорен размер с лихвите
  • 9
    Mo
    mokardo serbezov
    1 0
    17:24, 22 май 2015
    На тия снимки дали има поне един говедар? Не вярвам все са за супсидии. Много лошо се научиха друг да бачка а те все мангизи да взимат. И то по много . Вместо необходими за животните неща те купуват джипове да се фъчкат
  • 10
    Ре
    Реалист
    59 -3
    17:59, 22 май 2015
    Крайно време е да дадем ясен сигнал на управляващите по най-наболелия проблем - ЦИГАНИТЕ ! Сеят само разруха и създават проблеми !
    Помощите,които идват от нашия джоб за техните помощи са капката,която прелива ! Не усещате ли ? Социалните,които вземат се превърнаха в цел ! Тези пари,които отиват у тях могат да се преориентират към животновъди,земеделци,пенсионери,младежи ! Създаване на работни места и повишаване на жизнения стандарт !
    Това е проблема ни скъпи сънародници !
    Как може толкова години да се опитваме да интегрираме,да им покажем правия път,а те да не мърдат и цент от нивото,на което са !
    Плащаме им помощи,ток,вода...не плащат данъци и на края какво получаваме ? Прибираш се от работа с надежда да си отдъхнеш от тежкия работен ден и се натъкваш на още психически тормоз от гадната им музика,която кънти из цели квартали !
    Грабят,бият,изнасилват,убиват,пият и се множат,като въшки всеки божи ден !
    Псуват ни и ни се канят ! На нас...на хората,които им осигуряваме този райски живот !
    Хора трябва да се събудим ! Трябва да се организира наистина един масов протест на жълтите павета и да се покаже проблема такъв,какъвто е !
    Циганите са огромния проблем,елиминирането на който ви довел до по-светло бъдеще за нас !
    Паразитите трябва да се изолират и да им се спрат всякакви помощи !
    Трябва желязна ръка и законодателни промени ! Българи крайно време е да се обединим !
  • 11
    Ви
    Вид
    27 -1
    04:08, 23 май 2015
    Прочетох и повечето мнения тук.
    Не може изкупната цена на млякото да е 40 ст., а набухано с подобрители и ароматизатори да се продава за 2 лв.
    В най откъцаната европейска държава-Гърция, млякото струва 2 евро.
    Напълно подкрепям протеста, част от хората лично познавам и те са хора за които къртовския труд не е екстра, а ежедневие....
    п.п. Ако някой който тук е написал негативно мнение, да иде да порине ***** само за седмица, че да види как се произвежда млякото.....
  • 12
    Гр
    гражданин
    10 -2
    05:46, 23 май 2015
    а тенчо златев от село добрич колко джипа има купени от субсидиите
  • 13
    Ba
    batvasko70
    7 -6
    07:39, 23 май 2015
    Съгласен съм изкупната цена е ниска,но тези реват за цена а за субсидии.А на когото не му харесва продава кравите и отива да работи за минималната заплата като мен.Този дето нямал пари да си смени ставите като е толкова на зор не да трупа имане ида реве че няма ами да продава и да се лекува в крайна сметка парите са за това.Никой не ги кара да гледат крави на сила а някои от тях са пенсионери .
  • 14
    77
    777
    23 -1
    09:22, 23 май 2015
    Няма ли кой да организира един всеобщ национален протест срещу циганските безобразия които вършат ******ите?та те ограбват труда ни в пряк и преносен смисъл.защо ги търпим?ясно е че политиците си мълчат ,защото това им е електората,но ние защо ги търпим?събудете се българи и дайте да бъдем по активни и да си отстояваме правата и да искаме промяна в законите и строги наказания за циганите престъпници.подкрепям животновъдите и дано следващият път да са десет пъти повече.протестирайте хора!гледайте гърците и се учете!ако сега не се вземат мерки,после ще е късно.българи от всички краища на българия ,дайте да им покажем ,че ни има и има гражданско общество.моля журналистите да ни помагат и подкрепят в това начинание.
  • 15
    Да
    Дани
    16 -1
    10:49, 23 май 2015
    Подкрепям протеста!Не съм от бранша,но съм част от този изстрадал народ!Да се спрат привилегиите на гадната крадлива циганска сган и да се ограничи популацията им!!!!!!!!!!!!!!Литър мляко 0,30 лв,а кг сирене 10 лв!?!?!?!?Безобразна държава!
  • 16
    В българия отдавна има нужда от националсоциалистическа революция...преврат и изхвърляне на еврейските боклуци от властта...те са тези,които хрантутят и размножават ******ите за наша сметка...целта е тука да не остане и един българин...да им се конфискуват банките и складовете и се въведе само българска народна банка...а чифутите и циганите в концлагери да строят пътища срещу храна и вода...така на маймуните ще им ускорим еволюцията и ще станат човеци...в противен случай храниш или убиваш животно,а пред закона го броят за човек...
    • Ед
      един от многото
      1 0
      11:00, 24 май 2015
      Много точен коментар!Банкерите са най-големият ни проблем.Ако успеем да ги прогоним и другите ни проблеми ще бъдат решени,защото банките са корените на всички неправди.
  • 17
    Ss
    ss-23
    10 -2
    15:11, 23 май 2015
    Фюрера.Къде е?Само такъв като Адолф ще въведе ред в Държавицата ни.Но друг като него едва ли ще има.Евреите не биха допуснали такова хубаво нещо да се случи втори път.
  • 18
    ИА
    И аз съм работещ българин
    3 0
    16:42, 23 май 2015
    Имам комшия на село, който гледа в една керпичена саборетина 30 крави. Приятели сме, въпреки, че на 20 метра от къщата ми, е спретнал 500 кв. м езеро от барбутирана краве смес – краветор –кравеурина. Вонята е неописуема и аз разчитам само на “розата на ветровете”, т.е чакам да духа от нас към ..другаде. Другите комшии не са му приятели защото не разбират от производство на мляко, от субсидии…и роза на ветровете. Коремът му е по-голям и от него самият. До сега е сменил сигурно сто ц***** да му работят, но не се е оплакал да са го крали. Само се хвали с мерцедесите и апартаментите си и всяка година ще закрива езерото, но накрая наема нови ц***** да ни поднасят нова порция краве смес в езерото…..А бе подкрепям….
  • 19
    77
    77777777777777777777777777777777268
    1 0
    09:26, 26 май 2015
    Искаме моника маковей за прокурор!
Последни новини