От х:

Днес в x:

Крепост стана мека на фолклора за 16-и път

За 16-та поредна година димитровградското село Крепост е Мека на фолклора и събра изпълнители и почитатели на песните, танците и традициите от цялата страна.

Националният фолклорен събор“ Читалището -храм на българския дух“, който по традиция збира малки и големи в навечерието на храмовия празник на църквата в Крепост "Св.св. Константин и Елена", откри кметът Димитър Белчев.

40 състава от региона и страната се включват в надпяването тази година. Творчеството им оценява компетентно жури - народният певец Тодор Кожухаров, шефът на читалище „ Заря“ в Хасково Александър Милушев и етнографът от Музея в Димитровград Недялка Тодорова.

Приповдигнато настроение, песни, които се чуват от всеки двор и разбира се черпилки - от тиквеник до прочутите крепостки череши, допълват атмосферата на конкурса. 

А още в самото си начало надпреварата започна силно. В категорията до 18 годишна възраст една от гордостите на Крепост Ангел Карамфилов заслужено получи аплодисменти за изпълнението си на песента“ „Охридското езеро“.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини