От х:

Днес в x:

Скъпо народно идва на концерт в Хасково

Майсторите на "Филип Кутев" идват в Хасково на 2-ри юни


Народно творчество на не съвсем народни цени пристига на мегаконцерт в Хасково на 2-ри юни на площадка Спартак. Пред местните ценители на фолклорната музика за пръв път в страната на една сцена се събират трите най-големи ансамбли в България "Филип Кутев", "Пирин" и "Тракия". Проектът е под надслов „На теб Българийо свещена“ който вече бе показан във Велико Търново и Русе. Третата спирка на спектакъла е в Хасково. Началото е от 19 часа на втори юни, а концертът ще продължи минимум 2 часа.

Всичко хубаво ама достъпът на народа до неговото творчество е редуциран от цени, които удрят в земята други забавления считани даже за елитни-театър, опера и др. Да не говорим за масовото кино дори и в най-излъскания му 3Д формат, където билетите са от по 9 лв. Тук ценоразписът стига до 2 /два/ пъти повече и струва на всеки любител на хората от 15 до 18 лв. Милостиво е отпусната аванта от 12 до 15 лв, но тя не е както може да се предположи за малки деца, а само за колективни посещения на други фолклорни ансамбли, ученически и пенсионерски групи.

Това ще рече, че редово 4-членно семейство ще се бръкне с минимум с 60 лв за да се докосне до вдъхновението на нашите баби и дядовци. Професионализмът на ансамблите е неоспорим, но за града със заплати от по 300-та лева, неоспоримо също е, че исканата сума е голяма. Може би единствените по-скъпи концерти в България са гастролите на световни рок и поп звезди, за които маниаците са готови да броят и 50-левка. Фолклорът досега обаче не се равняваше по тях с идеята да привлича не ограничен кръг ценители, а максимално широка публика.

Билетите ще се продават на касите на Драматичен театър „Иван Димов“. Ако някои все пак се опасяват, че пропуските могат да свършат, могат да ги заявят и платят дистанционно, като билетите се доставят безплатно да офисите на Еконт в цялата страна.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    99
    999999
    1 0
    14:40, 20 май 2015
    Да се измислят гъвкави цени не е лесна работа: за 2 билета 10% отстъпка, за 3 - 15% (или повече), за 4 - 20% (или повече), за група ...
  • 2
    18
    1854
    1 0
    15:20, 20 май 2015
    Христов, по-малко жлъч и злоба, ако обичаш. Ходи събери ти трите най- големи фолклорни ансамбли на България, плати им, пък после без пари давай билетите. То така отстрани лесно се плюва. И проекта е именуван "На теб БългариЙо свещена".
  • 3
    Та
    танцьор
    3 -2
    17:36, 20 май 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Ha
    hasan_1432143758
    3 -1
    20:31, 20 май 2015
    Кабелния монополист кога ще свали цената на 2лв.с нета?Ще отговориш ли Христов?
Последни новини