От х:

Днес в x:

Либийски войници изнасилиха минувач в Кембридж

Двама либийски войници, които били на обучение във Великобритания, бяха изправени пред съда по обвинение в изнасилване на мъж в парк в Кембридж по време на самоотлъчка през октомври миналата година, пише Би Би Си. 

По данни на следствието жертва на изнасилването е станал млад мъж, който солидно подпийнал се връщал късно през нощта от сватба. Срещайки го, двамата войници го завлекли в парка, повалили го на земята и се изредили да го изнасилват. 

Както заяви прокурорът на съдебното заседание в Кембридж, двамата военнослужещи – на 33 и 23 години, са се държали „като две ловни кучета, видели ранен дивеч“. 

По данни на следствието, докато единият войник изнасилвал жертвата, вторият държал младия мъж, притискайки го към земята и не позволявайки му да се отскубне, след което войниците се сменили. Всичко продължило около 40 минути, разказа обвинителят в съда. След като насилниците си тръгнали, младият мъж веднага извикал полицията. 

Скоро след това заподозрените са били задържани. От записите на видеокамерите за улично наблюдение се вижда как заподозрените отмъкват жертвата си към дърветата. 

Либийските военни не се признават за виновни. Те не отричат, че са правили секс с юношата през нощта в парка, но твърдят, че това е станало по взаимно съгласие и че пострадалият им откраднал парите, след което решил да ги обвини. 

По думите на прокурора младият мъж е бил толкова пиян, че изобщо не е бил в състояние да даде съгласие при каквито и да са обстоятелства. 

Около 300 военнослужещи от Либия бяха на обучение във Великобритания съгласно договор от 2013 г. Целта беше да се окаже помощ на либийското правителство за възстановяването на реда в страната след свалянето на Муамар Кадафи. 

Войниците са пристигнали във Великобритания през юли миналата година, но след скандала те предсрочно били върнати в родината си през ноември.


Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини