От х:

Днес в x:

32-годишен е задържан за изнасилване

32-годишен мъж е арестуван за изнасилване на жена в Свиленград. Наложена му е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд – Свиленград, която е потвърдена днес от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

И.Ю.О. е привлечен като обвиняем за това, че на 12 май 2023 г. в Свиленград е изнасилил жена, използвайки сила и заплашване, за което е предвидено наказание от 2 до 8 години затвор.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, относно авторството на деянието, за което е образувано досъдебното производство. Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза, че И.О. е извършител на деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намира, че е налице реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление предвид предходно осъждане, независимо от настъпилата реабилитация към настоящият момент. Обвиняемият е с лоши характеристични данни и според съда съществува опасност от укриване, независимо от наличието на регистриран адрес в България, като той пребивава трайно в Нидерландия.

До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което Окръжен съд – Хасково остави без уважение жалбата и потвърди обжалваното с нея определение за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини