От х:

Днес в x:

9 °C

Деца чудо позлатиха хасковската аеробика

снимки: личен архив, Фейсбук

Децата чудо на хасковската аеробика, както ги наричат в спортните среди, Борислава Иванова от „Мега спорт“ и Тихомир Баротев от КА“Виолена“ окичиха местния спорт отново със злато.

И двамата се качиха на най-високото стъпало при призьорите в състезателните си категории на Международното състезание BOROVETS AEROBICS FIG WORLD CUP 2015 .

В престижната надпревара участваха 26 държави при юношите и девойките. Надпреварата при тийнейджърите е съпътстваща Световна купа Боровец за мъже и жени.

Според коментаторите, състезанието на Боровец е най-сериозната и силна квалификация за Европейското първенство, което е през ноември в Португалия.

В своята състезателна категория 9-11 години индивидуално момичета любимката от състава на „Мега спорт“ Борислава Иванова стана за трети пат шампион на Международното състезание.

Симпатичен факт около спечеления златен медал за Боби пък е, че тя го завоюва навръх именни си ден-2-ри май, когато се отбелязва Борисовден.

Златото обаче далеч не е крайния резултат от Международното състезание за Борислава. От Боровец в актива си и на полицата с купи тя прибави още сребърна купа в участието си с представителния отбор на България - Дамла Арабаджи и Тихомир Баротев, както и бронза от участието си при тройките във възрастовата група 9-11 години, който завоюва заедно с Алекс Ангелова и Павела Митева.

“Благодаря на Мартина Маринова за положения труд и търпение! Зад всеки шампион винаги стои добър треньор!”, написа във Фейсбук профила си Боби, веднага след като остана свободна да изживее за пореден път звездния си миг.

Тихомир Баротев също за пореден път доказа класата си и с оценка от 20,250 в индивидуалната надпревара спечели безапелационно златния медал.

При най-атрактивната категория -смесените двойки в изключително оспорвана борба Баротев заедно с Ива Ангелова отново се окичи със златен медал. Хасковският тандем обаче раздели мястото на почетната стълбица заедно с двойката на Италия, с която получи равни оценки от 19,900.

В категория „групи“ Баротев и Ангелова заедно с трима състезатели от Самоков спечелиха бронзов медал.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини