От х:

Днес в x:

Деца чудо позлатиха хасковската аеробика

снимки: личен архив, Фейсбук

Децата чудо на хасковската аеробика, както ги наричат в спортните среди, Борислава Иванова от „Мега спорт“ и Тихомир Баротев от КА“Виолена“ окичиха местния спорт отново със злато.

И двамата се качиха на най-високото стъпало при призьорите в състезателните си категории на Международното състезание BOROVETS AEROBICS FIG WORLD CUP 2015 .

В престижната надпревара участваха 26 държави при юношите и девойките. Надпреварата при тийнейджърите е съпътстваща Световна купа Боровец за мъже и жени.

Според коментаторите, състезанието на Боровец е най-сериозната и силна квалификация за Европейското първенство, което е през ноември в Португалия.

В своята състезателна категория 9-11 години индивидуално момичета любимката от състава на „Мега спорт“ Борислава Иванова стана за трети пат шампион на Международното състезание.

Симпатичен факт около спечеления златен медал за Боби пък е, че тя го завоюва навръх именни си ден-2-ри май, когато се отбелязва Борисовден.

Златото обаче далеч не е крайния резултат от Международното състезание за Борислава. От Боровец в актива си и на полицата с купи тя прибави още сребърна купа в участието си с представителния отбор на България - Дамла Арабаджи и Тихомир Баротев, както и бронза от участието си при тройките във възрастовата група 9-11 години, който завоюва заедно с Алекс Ангелова и Павела Митева.

“Благодаря на Мартина Маринова за положения труд и търпение! Зад всеки шампион винаги стои добър треньор!”, написа във Фейсбук профила си Боби, веднага след като остана свободна да изживее за пореден път звездния си миг.

Тихомир Баротев също за пореден път доказа класата си и с оценка от 20,250 в индивидуалната надпревара спечели безапелационно златния медал.

При най-атрактивната категория -смесените двойки в изключително оспорвана борба Баротев заедно с Ива Ангелова отново се окичи със златен медал. Хасковският тандем обаче раздели мястото на почетната стълбица заедно с двойката на Италия, с която получи равни оценки от 19,900.

В категория „групи“ Баротев и Ангелова заедно с трима състезатели от Самоков спечелиха бронзов медал.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини