От х:

Днес в x:

Хасковлия въртял контрабанда за милиони от цигари

Полиция и жандармерия въведоха почти военно положение на ГКПП Капитан Андреево на 9-ти април

Хасковлия с прякор Паскал бил на върха на пирамидата за контрабанда на безакцизни цигари през Капитан Андреево, заради която в края на март бяха арестувани 13 свиленградски митничари и още 3-ма гранични полицаи. По този повод в началото на април граничния пункт бе атакуван от ДАНС, Жандармерия и полиция, която въведе почти военно положение на границата, припомня Агенция Блиц. Според източници на агенцията, по време на служебния кабинет Паскал възобновил стар канал през границата. За целта били наети много лица и били забъркани много митничари, а бюджетът на страната е бил ощетен поне с няколко десетки милиони лева.

Припомняме, че в края на миналия месец бяха задържани два тира минали без проверка границата в които бяха открити 2840 кашона цигари без бандерол.Само в единият тир е имало стока за над 8 млн лева.

Днес бяха открити други два ТИР-а за които се смята че са част от разбития канал. Те са били изоставени на паркинги в село Казичене и софийския квартал Горубляне, но без стоката. Тировете бяха обявени за общодържавно издирване, преди внезапно да цъфнат на паркингите, без каквато и следа от контрабандата или контрабандистите. Возилата са били от марката Ивеко. Полицията „арестувала” камионите при съвместна акция на няколко звена - ГД „Национална полиция”, ОДМВР – Пловдив и СДВР. Действията са предприети по водено досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция” – Пловдив.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини