От х:

Днес в x:

Три актьорски номинации за Аскеер на хасковски спектакъл

Три актьорски номинации за тазгодишното издание на театралните награди Аскеер има спектакълът „Разбиване” от Нийл Лабют, който е продуцентска копродукция на Театър 199 и хасковския „Иван Димов”.

Премиерното „Разбиване” мина в Хасково през април миналата година.

В категорията „Изгряваща звезда” за ролята си на Джон в спектакъла е номиниран Дамян Тенев. За образа на Мъжа колегата му Христо Петков е с номинация в една от най-тежките категории за ”Водеща мъжка роля”. Анастасия Лютова с изпълнението на Жената е номинирана за друго от оспорваните отличия-за „Водеща женска роля”.

Постановката е на Стайко Мурджев, сценографията и костюмите са дело на Огняна Серафимова. Музиката е на Петър Дундаков, който също е сред номинираните за тазгодишните Ескеери за авторска музика, но за друг спектакъл.

25-ите статуетки Аскеер за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон ще бъдат раздадени традиционно на 24 май в Театър „Българска армия”.

Спектакловите категории включват представления и техните създатели с осъществена премиера в периода от 10 април 2014 г. до 6 април 2015 г.

 

Членовете на журито са гледали и обсъдили общо 105 представления. 69 от тях са реализираните премиери в София, 36 спектакъла са представени от извънстолични театри и 29 са независимите проекти. Селектираната продукция, след тайно гласуване от журито, принадлежи на 9 столични и 18 извънстолични театъра.

Статуетка Аскеер за цялостно творчество тази година ще получи Стефан Данаилов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини