От х:

Днес в x:

Харманлийски роми прегазиха граничен полицай при опит за каналджийство

Колите били открити изоставени край Харманли


Граничният полицай Александър Райков е с тежка фрактура на дясната ръка и сериозно засегнат лъчев нерв, от който може да остане инвалид, след като харманлийски каналджии го прегазиха с колата си между селата Сладун и Варник. Гранична полиция направила засада по сигнал за каналджийство на нелегални емигранти от арабските държави. Патрулка засякла товаренето на чужденците край Варник и още там се опитала да блокира третокласния път със служебния си автомобил Ланд Роувър. Тримата каналджии обаче не спрели на стоп-палка и настъпили газта на двете си коли към вътрешността на страната. По пътя си помели полицай Райков, който бил застанал на пътя със стоп-палка в ръка. Униформеният от Пазарджик бил командирован на южната граница и действал според правилата или поне тези в Пазарджик. Стоенето на пътя обаче за малко да го вкара в гроба. Вместо да спрат пред закона, каналджийските Митцубиши и Фолксваген ускорили до максимум. В последният момент униформения отскочил, но летящата първа кола го забърсала отдясно. Раздробила дясната му ръка, рамото, и контузила дясното коляно. При падането младият мъж наранил и лявата си ръка. Ония отпрашили с мръсна газ нанякъде. Пострадалият полицай е бил транспортиран по спешност към клиниката по ортопедия в УМБАл Свети Георги Пловдив където в късния следобед днес професор Шидеров е извършил спешна операция. Първоначалните прогнози са че мъжът ще се възстанови, но доколко не е сигурно. Няма опасност за живота на пострадалия.

След полицейска организация били направени засади по пътищата на Хасковско. Впрегнатият огромен полицейски ресурс дал резултат някъде към 17 часа днес. Агресорите са били прихванати близо до Харманли откъдето са родом. Закопчани са малко по-късно, след като са открити изоставените им коли в близост до града. В тях нямало кьорав нелегален емигрант. След полицейска хайка бежанците са били изловени или поне повечето от тях. 7 са арестувани, но в двете комбита имало поне 12 души, потвърдиха източници от разследването. Останалите имигранти са духнали в неизвестна посока.

Арестуваните нападатели над полицай са криминално проявени и познати на полицията именно с каналджийство. Те са роми от Харманли, порядъчно известни на местната полиция.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини