От х:

Днес в x:

Клип на хасковски гимназисти пребори 13 конкуренти от елита

Любимци на публиката и вицешампиони според журито. Тази е равносметката, с която приключиха участието си в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България гимназистите от ФСГ „Атанас Буров“ -Хасково.

След подбор хасковските таланти останаха за финала на конкурса с клипиран кавър на популярното парче на краля на поп музиката Майкъл Джексън We are the World, we are the Children заедно с още 13 конукренти. Гласуването на публиката протече в YouTubе, а крайният срок за лайковете бе петък, 13-ти март.

След оспорвано гласуване в музикалната платформа, деветимата представители на хасковската гимназия обраха овациите на публиката с 1555 гласа, и в крайна сметка с близо 200 гласа оставиха зад себе си силния конкурент- столичното 81 СОУ “Виктор Юго“.

Въпреки, че 7-членното жури, водено от председателя на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България Владимир Колев, все още не е качило официално решението си на интернет страницата на асоциацията, Haskovo. net научи в аванс, че клипът на хасковлии е класиран на второ място.

В него участват девет възпитаници на Финансово-стопанската гимназия, на различна възраст и от различни паралелки от 9-ти од 12-ти клас. Те са съставили групата след подбор, за който са помогнали местни музикални педагози, разказа директорът на гимназията Цанко Цанков. От разучаването на песента и заснемането на клипа, до качването му в конкурсната платформа рамо до рамо с учениците са били и двама от младия кадрови апарат на школото-Дияна Чаушева и Тенчо Пеев.

Клипът на хасковските гимназисти ще има официално представяне на 25-ти април в София в Деня на Кеймбридж. Тогава ще бъдат раздадени и наградите. За всички призьори са подготвени персонални награди-ваучери за техника и литература на английски, осигурени от Британското посолство у нас.

А днес, в първия учебен ден след успеха, след учебните занятия за всички ще има изненада от ръководството на гимназията, издаде директорът Цанков. За участниците в клипа ще има поощрения и от училищното настоятелство.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини