От х:

Днес в x:

Топла връзка: Старият шеф на Титан представя новия чистач със същото име

Яна Маринова и юриста Стефан Андреев представляваха новия чистач на Хасково

Хасковския боклук преминава от едни в други ръце под знака на пълна приемственост. Вместо Титан АС клон Хасково, градът вече ще бъде чистен от Консорциум „Титан Хасково“. Нищичко общо няма между Титаните, макар че хасковския ще чисти със съдовете на софийския и с неговите камиони, а представляващ ще му бъде досегашния хасковски координатор на стария чистник Яна Маринова. „От вчера не работя за Титан АС и не мога да коментирам какво става с тях. Както и какво става със заплатите на служителите там. От днес съм в Консорциум Титан Хасково“ обяви с усмивка дамата. Близостта на имената била съвпадение, новата фирма можела да се казва и Титаник и Дъга, но избрали да е Титан за приемственост, обясниха Маринова и юриста на новото дружество Стефан Андреев.

Новият консорциум се съставлява от имащите равни дялове софийски фирми Заубермахер БГ и Директ Уест. Техните представители Генко Генков/ЗБМГ/ и Иван Иванов/Директ Уест/ не се появиха в Хасково и оставиха всичко в ръцете на г-жа Георгиева. Тя ги представляваше и в днешния търг за боклука провел се в община Хасково.

Това всъщност не бе търг като търг, защото в него участваше само един кандидат-този който общината покани за преговори. В кратките срокове избор на нов чистник е невъзможен по реда на Закона за обществените поръчки. Затова член 90 ал. 1 ожт ЗАП дава възможност, при ситуация застрашаваща здравето на гражданите и форсмажорни обстоятелстав, да се премине към процедура на пряко договаряне. От страна на общината се договаряше комисия водена от зам.-кмет Нели Станева. Двете страни се споразумяха бързо, нямаше и възражения за цените по които ще се тарифират почистващите услуги. Консорциумът ще чисти Хасково до появата на нов кандидат, който трябва да мине през процедурата на класическата обществена поръчка. Това ще стане някога във времето, като първо трябва да се изготвят техническите спецификации на обществената поръчка, уточни юристът Петя Бостанджиева. После тече 52-дневен срок на предварително изчакване, допълни Нели Станева. Това е периода между обявяването на обществената поръчка и отварянето на офертите на явилите се кандидати. Следва определяне на изпълнител и срок за обжалване, преди тепърва да се сключи нов договор за обичайния 5 годишен период.

На този търг вероятно ще се яви и новият почистващ Хасково субект, който явно има и по-дългосрочни планове освен няколкото месеца аварийно сметопочистване. На въпроси за параметрите на споразумението, Яна Маринова по навик тръгна да отговаря за колко пари ще е годишното почистване и тъкмо да уточни броя на годините, се сети че засега са само временни чистници, и отказа да продължи. Иначе боклука е доста доходоносен бизнес за този, който се занимава с него. Досегашния изпълнител е прибирал от общината по 3.5 млн лева годишно.

Г.Христов

Г-жа Маринова вече не работила в Титан, а в Титан Хасково
Зам.-кмет Станева/вдясно/ и Петя Бостанджиева водеха общинската комисия
Споразумението бе постигнато бързо
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини