От х:

Днес в x:

14 °C

Топла връзка: Старият шеф на Титан представя новия чистач със същото име

Яна Маринова и юриста Стефан Андреев представляваха новия чистач на Хасково

Хасковския боклук преминава от едни в други ръце под знака на пълна приемственост. Вместо Титан АС клон Хасково, градът вече ще бъде чистен от Консорциум „Титан Хасково“. Нищичко общо няма между Титаните, макар че хасковския ще чисти със съдовете на софийския и с неговите камиони, а представляващ ще му бъде досегашния хасковски координатор на стария чистник Яна Маринова. „От вчера не работя за Титан АС и не мога да коментирам какво става с тях. Както и какво става със заплатите на служителите там. От днес съм в Консорциум Титан Хасково“ обяви с усмивка дамата. Близостта на имената била съвпадение, новата фирма можела да се казва и Титаник и Дъга, но избрали да е Титан за приемственост, обясниха Маринова и юриста на новото дружество Стефан Андреев.

Новият консорциум се съставлява от имащите равни дялове софийски фирми Заубермахер БГ и Директ Уест. Техните представители Генко Генков/ЗБМГ/ и Иван Иванов/Директ Уест/ не се появиха в Хасково и оставиха всичко в ръцете на г-жа Георгиева. Тя ги представляваше и в днешния търг за боклука провел се в община Хасково.

Това всъщност не бе търг като търг, защото в него участваше само един кандидат-този който общината покани за преговори. В кратките срокове избор на нов чистник е невъзможен по реда на Закона за обществените поръчки. Затова член 90 ал. 1 ожт ЗАП дава възможност, при ситуация застрашаваща здравето на гражданите и форсмажорни обстоятелстав, да се премине към процедура на пряко договаряне. От страна на общината се договаряше комисия водена от зам.-кмет Нели Станева. Двете страни се споразумяха бързо, нямаше и възражения за цените по които ще се тарифират почистващите услуги. Консорциумът ще чисти Хасково до появата на нов кандидат, който трябва да мине през процедурата на класическата обществена поръчка. Това ще стане някога във времето, като първо трябва да се изготвят техническите спецификации на обществената поръчка, уточни юристът Петя Бостанджиева. После тече 52-дневен срок на предварително изчакване, допълни Нели Станева. Това е периода между обявяването на обществената поръчка и отварянето на офертите на явилите се кандидати. Следва определяне на изпълнител и срок за обжалване, преди тепърва да се сключи нов договор за обичайния 5 годишен период.

На този търг вероятно ще се яви и новият почистващ Хасково субект, който явно има и по-дългосрочни планове освен няколкото месеца аварийно сметопочистване. На въпроси за параметрите на споразумението, Яна Маринова по навик тръгна да отговаря за колко пари ще е годишното почистване и тъкмо да уточни броя на годините, се сети че засега са само временни чистници, и отказа да продължи. Иначе боклука е доста доходоносен бизнес за този, който се занимава с него. Досегашния изпълнител е прибирал от общината по 3.5 млн лева годишно.

Г.Христов

Г-жа Маринова вече не работила в Титан, а в Титан Хасково
Зам.-кмет Станева/вдясно/ и Петя Бостанджиева водеха общинската комисия
Споразумението бе постигнато бързо
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини