От х:

Днес в x:

Призив: Не пътувайте между Ивайловград и Крумовград/обновена/

Община Ивайловград предупреди за изключително тежки условия по пътя Ивайловград – Крумовград. Трасето е непроходимо и на практика затворено, затова апелът е да не се пътува в този участък.

Кризистният щаб, който от снощи действа заради бедственото положение в района, е насочил екипи към осигуряване на достъп до село Белополци за извеждане на родилка и до село Розино за жена със сърдечен проблем. Към мястото пътува роторът на ‘’Пътно поддържане’’. Линейката на Центъра за спешна помощ към филиала Ивайловград пътува за село Попско за транспортиране на мъж с усложнение след операция.

В общината се очаква и пристигането на моторна шейна - УТВ за по – бързото и лесно придвижване на екипите на EVN за отстраняване на авариите по електропреносната мрежа.

Преспите по главния път от републиканската пътна мрежа на територията на община Ивайловград тази сутрин са частично пробити, но трасето остава затворен за движение.

Още два екипа работят в направленията Конници – Розино и Черничино.

В битката с бедствието са включени и екипи на горското, които подпомагат отстраняването на падналите дървета, уточниха от общината.

Гранична полиция и РПК ‘’Единство’’ днес са успели да подсигурят с хляб хората от селата, попаднали в зимния капан.

С половин метър над най-високия си преливник е нивото на яз. Ивайловград, съобщи зам.-ръководителят на язовирен район "Арда" Красимира Кръстев. Нивото му се показча с един сантиметър на час. Той уточни обаче, че засега ситуацията  не може да се нарече критична. Язовирът се изпуска контролирано. 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини