От х:

Днес в x:

22-ма от хасковския съд заковани от снега в Кърджалийския балкан

Планинската хижа била отрязана напълно от преспите

Хасковският съд е без служители от три дни след като 22-ма души, сред които 5-ма съдии, се оказаха блокирани в преспите на кърджалийския балкан. Хората на Темида решили да изкарат разпускащ уикенд на хижа Планински изглед край Ардино, но не взели под внимание предупрежденията за червен код за обилни снеговалежи. В резултат от събота насам се озовали в снежна блокада, като на места покривката надхвърляла метър. За арестуваните от зимата нямало път ни напред, ни назад, а за да е пълна зимната романтика, останали и без ток и вода.

За разлика от хилядите други бедстващи в Кърджалийско, поне съдиите имали храна и нямали проблем да изчакат търпеливо виелицата да утихне и службите да прокопаят път до тях.

Както се оказа, не точно до тях. Днес специализираната техника стигнала на три километра от хижата и нямало шанс да се качат по-нагоре. На закона обаче толкова му писнало от 72-часовото "задържане под стража", че решил да не чака повече, а да тръгне пеш. След три километра газене през преспите магистратите благополучно пристигнали до очакващите ги спасители. По неофициална информация една от съдийките е била бременна в 6-я месец, но и с нея всичко било наред. Служителите на съда са евакуирани без проблем и се предполага че от утре нямат проблем да поемат служебните си задължения. Освен ако не излязат в отпуска заради стреса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини