От х:

Днес в x:

Лавина от покрив помля лъскаво возило

Роувърът след ледената бомбардировка

Кърджалиец няма да запомни с добро визитата си в Хасково през последните дни. Не стига че пристигнал с 300 зора по вечно проблематичния път Хасково-Кърджали, ами зимните проблеми го последвали и тук и даже се стоварили отгоре му. Буквално. Рано тази сутрин откъртила се от стреха снежна лавина се стоварила от голяма височина върху лъскавия му Роувър, огънала багажника, а задното панорамно стъкло станало на сол. Станал по принуда изобретателен, собственикът заместил липсващото стъкло с нещо като шарен месал, който поразваля фасона на колата, но затова пък вътре станало поносимо студено.

Бозаво синьото с вече шарен отенък возило бе паркирано пред хасковския хотел "Родопи". Багажникът изглеждаше неизползваем към момента, но оправянето му изглежда като бял кахър на фона на това, което можеше да се случи ако въпросната лавина се бе стоварила върху човек. Надали тогава нещо щеше да подлежи на оправяне.

Не стана ясно къде се е случила снежната бомбардировка, но на практика би могла да е във всяка една точка на Хасково. Масово непочистените стрехи на къщи и блокове заплашват с ледена Хирошима всички минаващи отдолу. По покривите има поне 20-30 сантиметра сняг, който заради омекването на времето интензивно се откъртва и лети надолу. Вчера мини лавини затвориха тротоар до ОУ „Иван Рилски“, а в центъра на града падащ сняг разнищи тента на дюнер и уплаши до смърт минувачи.

По данни на сервизи в Хасково само за последните два дни десетки, може би стотици коли са минали през тях с различни по степен повреди. Най-честите са изпочупени брони и нарушен баланс на предния мост, до, колкото и странно да звучи, изпочупени и странични огледала. Не липсвали и по сериозни и скъпи аварии от сорта на скъсани шарнири.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини