От х:

Днес в x:

Италиански съдии наблюдават разпределението на делата в хасковския съд

    Италиански висши магистрати бяха на опознавателно посещение днес в Районния съд в Хасково, където бяха поканени да видят как става случайното разпределение на делата. Гостите бяха Вито Савино – президент на асоциацията на върховните съдии на област Пулия, Джовани Динелла – вицепрезидент на трибуналите на област Пулия и шеф на асоциацията на адвокатите в Бари, област Пулия, както и Дужепе Фруджис, главен съдия на Бари.

    Те бяха посрещнати от председателя на Районния съд Пламен Георгиев и шефката на Окръжния съд Миглена Тянкова. Магистратите са в Хасково в рамките на европейски проект на общината, по който в града гостуват над 200 души от различни европейски държави. Сред делегациите има хора с различни професии, а съдиите пожелали да разгледат съда и да се запознаят с българската съдебна система.

    Гостите бяха разведени из сградата на Темида, разгледаха съдебните зали и зададоха въпроси за съдопроизводството, кариерното развитие на съдиите, компетентността на различните съдилища.

    На импровизиран брифинг в една от залите на Районния съд те бяха попитани от репортери какво е усещането им при посещението в една от най-корумпираните страни на ЕС. Итилианските юристи обаче бяха на мнение, че корупцията е навсякъде, прояжда обществата като раково образувание, и затова сътрудничеството между съдилищата от различните държави е от полза в борбата срещу нея.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини