От х:

Днес в x:

5 °C

Кадри на Стойчев се връщат на ръководни постове във ВиК

Новият шеф на ВиК прибегна до кадрите на Петко Стойчев и Димитровград

Кадри от времето на по-предишния управител на ВиК Петко Стойчев се връщат на бял кон във ВиК Хасково. Дружеството бе тотално обезглавено, след като в края на януари предходния началник Атанас Бързев позволи напускането на 12 души срещу 6 заплати накуп. Тръгнаха си само шефове. По информация на Haskovo.net някои от тях са направили сондажи да се върнат, но разбира се без да върнат и 6-те заплати подарък. Били отрязани. При липсата на подготвени хора, новият управител Тодор Марков се видял в чудо и вече 3 седмици след назначението си търси със свещ началници на вакантните отдели. Справил се е на 90 %, като най-голямо задоволство предизвиква задържането на водомайсторите и ремонтните бригади, сиреч на работещите, които ежедневно оправят бакиите на и без това калпавата водопреносна мрежа на Хасково.

Но и без координатори не става. Затова Марков се е спрял на кадри, които вече са били на подобни постове. Най-шекотливият от тях, главния счетоводител, бе попълнен с Лидия Грозева, която изпълнявала тази длъжност по време на мандата на Стойчев-2009-2013-та година. Критичната позиция на началник отдел продажби, така нареченото Инкасо, бе заето от Мария Петрова, с почти същата биография като Грозева. Най-любопитно е назначението на Иванко Милушев начело на район Хасково, след като човекът бе подлаган на безмилостни критики от бивши и настоящи кадри на ВиК по време на началството си до 2013-та година. Обаче точно тандемът Стойчев-Милушев уреди проект за 6 млн лева за пълна подмяна на тръбите по трети подем за водоснабдяването на Хасково. Заедно с началничката на Инкасо М.Чонкова естествено си тръгна и началникът на район селски Ж.Чонков. Неговото място се заема от истински вундеркинд от Димитровград. 24 годишния Божидар Атанасов Желязков сварил за краткото си съзнателно битие да завърши две висшета, да работи като началник на Район селски във ВиК Димитровград в продължение на 1.5 години и после да стане Главен инженер на димитровградското Водно. „На практика го понижавам“ обясни ситуацията Марков. Но посочи че момчето е младо, мотивирано, работи му се и показал до този момент завидни способности. Даже може малко да ми се сърдят в Димитровград, че им го взимам, призна Марков.

Най-голямо чудене пада за така наречения Контролен блок, който отговаря за рязането на незаконните абонати. До този момент новият управител не е приел нито едно от препоръчаните им имена. Нагласата му е да пипа много внимателно, защото точно този отдел е източник за безкрайни скандали за ВиК. Позицията все още е вакантна.

Обезманганителната в Ябълково

Обезманганителната станция в Ябълково е готова за незабавно пускане в експлоатация ако от нея стане нужда. Марков потвърди това което отдавна се говореше под сурдинка- че постоянният й персонал наистина е бил съкратен или пренасочен към други места. Но от друга страна предишното ръководство е дублирало 3 от кладенците на Ябълкова с нови, в които мангана бил в нормите, отдаде заслуженото новия шеф. Замерванията се правят непрекъснато, като любопитното е, че в града има една чешма/в кв. Република/ която е директно захранвана от станцията в Ябълково. За другите райони водата е смес. В случай че републиканската чешма даде отклонения, се взимат аварийни мерки.

Приоритети

Приоритетът за най-близко бъдеще е да се намерят пари за укрепване дигата по река Марица, най-вече в участъка на Димитровград - Ябълково. Там реката непрекъснато ерозира бреговете и бавно и полека припълзява към водоизточниците. Ако не се вземат мерки, в най-скоро време питейните източници ще бъдат залети и то без да е необходимо да има наводнение за това.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ха
  Ха-ха-ха
  72 -15
  11:26, 17 фев 2015
  Защо да е било обезглавено ВИК след напускането на шайката на крадливите - 12!!! ВИК си поема сега глътка въздух след управлението и разграбването на де каквото можеше от червената неграмотна номенклатура с фалшиви и купени дипломи!!!

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини