От х:

Днес в x:

Кадри на Стойчев се връщат на ръководни постове във ВиК

Новият шеф на ВиК прибегна до кадрите на Петко Стойчев и Димитровград

Кадри от времето на по-предишния управител на ВиК Петко Стойчев се връщат на бял кон във ВиК Хасково. Дружеството бе тотално обезглавено, след като в края на януари предходния началник Атанас Бързев позволи напускането на 12 души срещу 6 заплати накуп. Тръгнаха си само шефове. По информация на Haskovo.net някои от тях са направили сондажи да се върнат, но разбира се без да върнат и 6-те заплати подарък. Били отрязани. При липсата на подготвени хора, новият управител Тодор Марков се видял в чудо и вече 3 седмици след назначението си търси със свещ началници на вакантните отдели. Справил се е на 90 %, като най-голямо задоволство предизвиква задържането на водомайсторите и ремонтните бригади, сиреч на работещите, които ежедневно оправят бакиите на и без това калпавата водопреносна мрежа на Хасково.

Но и без координатори не става. Затова Марков се е спрял на кадри, които вече са били на подобни постове. Най-шекотливият от тях, главния счетоводител, бе попълнен с Лидия Грозева, която изпълнявала тази длъжност по време на мандата на Стойчев-2009-2013-та година. Критичната позиция на началник отдел продажби, така нареченото Инкасо, бе заето от Мария Петрова, с почти същата биография като Грозева. Най-любопитно е назначението на Иванко Милушев начело на район Хасково, след като човекът бе подлаган на безмилостни критики от бивши и настоящи кадри на ВиК по време на началството си до 2013-та година. Обаче точно тандемът Стойчев-Милушев уреди проект за 6 млн лева за пълна подмяна на тръбите по трети подем за водоснабдяването на Хасково. Заедно с началничката на Инкасо М.Чонкова естествено си тръгна и началникът на район селски Ж.Чонков. Неговото място се заема от истински вундеркинд от Димитровград. 24 годишния Божидар Атанасов Желязков сварил за краткото си съзнателно битие да завърши две висшета, да работи като началник на Район селски във ВиК Димитровград в продължение на 1.5 години и после да стане Главен инженер на димитровградското Водно. „На практика го понижавам“ обясни ситуацията Марков. Но посочи че момчето е младо, мотивирано, работи му се и показал до този момент завидни способности. Даже може малко да ми се сърдят в Димитровград, че им го взимам, призна Марков.

Най-голямо чудене пада за така наречения Контролен блок, който отговаря за рязането на незаконните абонати. До този момент новият управител не е приел нито едно от препоръчаните им имена. Нагласата му е да пипа много внимателно, защото точно този отдел е източник за безкрайни скандали за ВиК. Позицията все още е вакантна.

Обезманганителната в Ябълково

Обезманганителната станция в Ябълково е готова за незабавно пускане в експлоатация ако от нея стане нужда. Марков потвърди това което отдавна се говореше под сурдинка- че постоянният й персонал наистина е бил съкратен или пренасочен към други места. Но от друга страна предишното ръководство е дублирало 3 от кладенците на Ябълкова с нови, в които мангана бил в нормите, отдаде заслуженото новия шеф. Замерванията се правят непрекъснато, като любопитното е, че в града има една чешма/в кв. Република/ която е директно захранвана от станцията в Ябълково. За другите райони водата е смес. В случай че републиканската чешма даде отклонения, се взимат аварийни мерки.

Приоритети

Приоритетът за най-близко бъдеще е да се намерят пари за укрепване дигата по река Марица, най-вече в участъка на Димитровград - Ябълково. Там реката непрекъснато ерозира бреговете и бавно и полека припълзява към водоизточниците. Ако не се вземат мерки, в най-скоро време питейните източници ще бъдат залети и то без да е необходимо да има наводнение за това.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Ха-ха-ха
    72 -15
    11:26, 17 фев 2015
    Защо да е било обезглавено ВИК след напускането на шайката на крадливите - 12!!! ВИК си поема сега глътка въздух след управлението и разграбването на де каквото можеше от червената неграмотна номенклатура с фалшиви и купени дипломи!!!
Последни новини