От х:

Днес в x:

Военният министър лично разтревожен за хасковските села

Военният министър Николай Ненчев успокоява кметицата на Родопи Маргарита Атанасова/снимка МО/

Почти в пълно инкогнито военният министър Николай Ненчев посети засегнатите от наводнението хасковски села. Особено силно военен №1 бе разтревожен за село Родопи, което към момента е напълно откъснато от света заради колапса на пътя откъм Е-80. Ненчев потопи маркови обувки в локвите, разходи се с калта и успокои кметския наместник Маргарита Атанасова/с червеното/ да не се притесняват и че той е насреща. Изявил готовност армията да изпрати високопроходима техника за да снабди населеното място с хляб и други продукти от първа необходимост. Въобще местните военни имали готовност да се намесят с пълна сила в ликвидиране последиците от наводненията, зарече се министърът.

От вчера той тръгна да масирана обиколка из Кърджали, Ямболско и Бургаско и мимоходом посетил и Хасково. Нито държавата нито местната власт съобщи за визитата, а предвид липсата на техни представители в антуража на министъра, може и да не са знаели. Що се отнася до кметовете на населени места, те към момента нямат нужда толкова от танкове и БТР-и колкото от достатъчно количество камиони с чакъл които да поправят отнесените пътища, уточни Маргарита Атанасова. Кметовете на Стойково и Любеново пък повече се опасяват за склада за стари пестициди, разположен в Стойково, който освен че е в обхвата на прииждащите от река Хасковска води, е в непосредствена близост до водоема който захранва двете села с питейна вода.

Г.Христов

Армеец №1 обеща съдействието на армията за преминаване през разрушения път
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чо
    човек от Родопи
    4 0
    19:05, 2 фев 2015
    Проблема е в дигата преди Стойково където се вливат двете реки трябва да се направи здрава и да се укрепи така че да не се разрушава
Последни новини