От х:

Днес в x:

Бежанци взломяват ресторант за 4 ножа и две бири

Готвачката баба Денка показва откраднатите готварски ножове

Двама бежанци са разбили стъклена витрина и нахлули в ресторант, само за да задигнат малко дребни, 4 готварски ножа...и две бири. Заради камерите на заведението са спипани само часове след деянието в 6.20 във вторник сутринта. Макар щетите да не са особено големи, оттогава персоналът не смее да изхвърли боклука вечерта, защото трябва да отиде на 50 метра от заведението. Куриозното е, че извършителите нямат впечатление, че са извършили нещо лошо. Заради престъплението с „ниска обществена опасност“ пък са престояли 24 часа в ареста и са пуснати да се върнат в лагера.

Кражбата наистина по-скоро се отличава с абсурдност, граничеща с глупост. На камерите се вижда как двама млади мъже стоят от 4.30 сутринта половин час пред заведението. После трошат с плоча стъклото отпред, влизат, повреждат едната камера /в заведението има 4/ и почват тараш на светлината на фенерче. Задигат две портмоненца с дребни пари за сутрешното разваляне на сметките. Влизат в кухнята само за да задигнат 2 сатъра и два големи ножа. Не пипват храната. После отварят един от фризерите за напитки, взимат си по една бира и кротко излизат от същото място - през счупеното стъкло. Пропуснали са далеч по ценни неща, заедно с парите в касата.

Будали, възмущава се старшата готвачка на една от най-популярните харманлийски кръчми - Денка Ламбова. „Направили са повече пакост, отколкото са откраднали“, уточни жизнерадостната баба, която е една от малкото, дето не й пука от бежанците и се наема да хвърля боклука. Не таи лоши чувства към чужденците, защото според нея се отнасят уважително към хората и най-вече към възрастните, консумират и си плащат редовно. Подобни глупости не били патент само на чужденците, а и на местните. Сред които има не по-малко будали.

В града витае легендата, че чужденците едва ли не влизат и задигат каквото им харесва от бакалиите, без да си плащат. Обикновено били на групи от по-няколко души и продавачките, като цяло млади момичета, умирали от страх да не им направят нещо. Знаело се, че бежанците били въоръжени с ножове. Заради дребните кражби пък нарушителите се измъквали без каквото и да е наказание.

Никой от уж обраните по този начин бакалии, не пожела официално да потвърди за случаите пред репортери.

Що се отнася до крими страната на бежанците, от ОД на МВР огласиха интересни данни. Оказа се, че за цялата 2014-та година има само 5 престъпления, в които са замесени бежанци. При това става дума най-вече за дребни нарушения - два случая на контрабандни стоки, две кражби и най-сериозното - клането между 4-ма сирийци и млад ром сводник от 1-ви октомври. Въпреки че бе нарязан на 12 места, ромът не само оцеля, а се въстанови без сериозни последствия. Макар и неофициално, ченгетата коментират, че крими деянията предизвикани от 2000 бежанци са в пъти по малко от тези, извършвани от същия брой местни. Специално за Харманли пък чужденците имат само няколко процента принос в общата криминогенна обстановка в района.

Г. Христов

Заведението било обрано във вторник сутринта

..и задигнатите портмоненца за дребни монети
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Em
    Emil_1421942495
    16 -4
    17:57, 22 яну 2015
    Da se 4udi 4ovek,ako vleze nqkoi drug 6te go osadqt ama 6tot e bejanec i go puskat...ei zatova nqma da se opravim nikogaaaaaaaa
  • 2
    Ka
    Ka.Nik.h-li
    3 -8
    19:15, 22 яну 2015
    Idealen slucay za vsicki tuka drebni du6izi i anti... Виж коментара
    • Чи
      ЧИЧКУРУ
      7 -3
      19:40, 22 яну 2015
      Чудел се е как да си поиска,но предпоагам че ти си му дала в **** на сто процента за услугата.а що се отнася за всички,които те подминаха и не спряха е защото те познават и не искат да ги подиграват на другия ден.
    • AT
      A ti poznava6 li me
      2 -5
      19:54, 22 яну 2015
      Savetvam Vi nikoga da ne zloslovite po adrez na lica koito licno ne poznavate.Samo edin glupav covek pravi tova,naly!?Uca ne samo deca-no eto i Vas poucavam.
    • Ц
      Ц
      2 0
      02:38, 23 яну 2015
      "Samo edin glupav covek" пише на шльокавица !!!
  • 3
    AT
    A ti poznava6 li me
    0 -1
    19:45, 22 яну 2015
    A Vie sled kato ne me poznavate KAK se osmelqvate da podmqtate takiva grozni i zinicni izrazi za meine tuka-daite mi obqsnenie .
  • 4
    Ss
    ss-23
    2 -2
    22:20, 22 яну 2015
    Абе Ka.Nic.h-li ти пак ли пишеш глупости.Учела деца-пази Боже сляпо да прогледне.ЧИЧКУРУ добре ти го е казал,Аз също-виж коментарите от предния ден.Явно си загоряла като войнишка бака,и се чудиш с КОГО ДА СИ ГО СЛОЖИШ затова пишеш глупости.Май наистина страдаш от липса на мъж,ама той човек като види какви ги дрънкаш ще избяга от теб.Явно мераците ти за нормален мъж няма да се осъществят,затова последната ти надежда за любов са брадатите мутри.
    • Ro
      roga
      0 0
      22:33, 22 яну 2015
      Dopuskam tce Vie ste rogonosec.Ili gre6a vse pak.Daite mi otgovor. Ili ste edna zlobna svekurva,a!Sled kao ne me poznvate licno KAK se osmelqvate taka da me hulite.Bih Vi dala pod sad.
      Prosto dadoh edin qruk primer za doblesta na Horata ot Lagera.Da:po-dostoini muzhe sa ot na6ite tuka.Po-vezhlivi it.n.
  • 5
    Ro
    roga
    0 0
    22:38, 22 яну 2015
    Verno e-daskaliza e bese jenena v asenovgrad predi.ako e tas za koeto az se sestam.
  • 6
    Ss
    ss-23
    0 0
    23:07, 22 яну 2015
    До roga.Това което допускаш е плод на болният ти мозък,защото си в голяма грешка.Отговор:сега отивам да си легна с един прекрасен ЧОВЕК с които истински се обичаме,и ще има любов в стил волна програма.Ти няма как да го разбереш защото не си го изживяла.Затова може да излезеш,да отидеш до лагера да си намериш някой сириец който да ти почисти комина.ЧИЧКУРУ добре ти го е казал АЗ също,щом не можеш да го проумееш проблема е лично твой.Надявам се отговорът МИ да ти е задоволил любопитството.
    • Oo
      oo
      2 0
      23:42, 22 яну 2015
      eee,daaa! 6tom ima6 liubim muzh do sebe si -tova e prekrasno.Dano ne e grub ku tebe.Rodi mu detca.Samo taka bi go zadurzhal pi sebe si.:-))
Последни новини