От х:

Днес в x:

Френският посланик похвали шефката на социалните в Свиленград за грижата към детето на Жоашен

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан изпрати благодарствено писмо към социалната служба у нас за грижата към 4-годишния Абдел-Рахман- син на арестувания с Европейска заповед за тероризъм Фриц Жоли Жоашен.

В писмо до изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов френският посланик изразява своята признателност за бързите и ефикасни мерки, предприети в полза на детето, озовало се без родител на ГКПП Капитан Андреево на 31 декември 2014 г.

Искам да изкажа особени благодарности на госпожа Росица Христова, директор на дирекция „Социално подпомагане" – Свиленград. Тя успя да намери решение на този спешен хуманитарен проблем още същия ден, като осигури настаняване и грижи от специализиран екип на въпросното дете. Благодарение на ефективните действия на службите на АСП в много кратки срокове детето е предадено на майка си и върнато във Франция в добра психологическа и физическа кондиция.”, пише в писмото си още Ксавие Лапер дьо Кабан.

Абдел-Рахман беше свален заедно с баща си Фриц Жоли Жоашен от автобус на ГКПП Капитан Андреево на 1 януари, след сигнал, подаден от майка му за опит за отвличане и съмнение, че ще бъде прехвърлен от баща си в Сирия, за да стане джихадист.

По-късно стана ясно, че Фриц Жоашен действително е замесен в организацията на кървавия атентат, извършен от братята Куаши на 7-ми януари в Париж.

Наши източници разказаха, че Фриц Жоашен много трудно се е разделил със сина си и дълго заръчвал на социалните да се погрижат добре за него.

М.Манолова  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини