От х:

Днес в x:

Слави Бинев готов да се прегърне с Атаман

Създаването на надпартийна група на депутатите от хасковски регион инициира народният представител от Патриотичния фронт Слави Бинев, съобщи самият той на пресконференция в Хасково днес. Идеята му е в неформалната организация да се съберат всички народни представители от Хасковско, независимо от партийната им принадлежност, включително основния враг на Патриотичния фронт - ДПС и техните депутати - Мехмед Атаман и Селиха Емин, за да работят заедно за решаването на местните проблеми. Бинев е разговарял вече с някои от колегите си в народното събрание, избрани от МИР 29. Подобна инициатива би била изключително полезна, защото според Бинев „хората се мразят, когато не се познават“.

Той не знае дали има подобно сдружаване на депутати от другите региони, но посочи, че схемата е изпробвана в Европейския парламент. Пак по негова идея, докато е бил в Брюксел, е създадена група на българските депутатите в парламента на Европа.

Водата в Меричлери, въпросът с бежанците в региона, са само част от темите, за които Слави Бинев предлага депутатите от Хасково заедно да лобират в НС.

Темата с бежанците e много важна за региона и тя може да се превърне в разменна монета“, коментира още Бинев. Според него, ако настаняването на бежанци в Хасково е договорено на институционално ниво, то областта трябва да извади дивиденти от това. Областният град може да постави въпроса „студенти срещу бежанци“ и да иска финансирането на университет например. „Ако ще ви водят тук бежанци, то това трябва да бъде спазарено от Хасковска област на най-високо ниво“, подчерта Бинев. Той посочи още, че местните управи трябва да настояват и за солидни гаранции за сигурността на хората.

В Хасково Слави Бинев обяви още, че подхваща и инициатива за създаването на временна комисия в НС, която да ревизира бюджетните медии /особено БНТ и БНР/, както и СЕМ. Бинев посочи още, че той ще ще се самопредложи за председател на тази комисия. Самономинацията си обясни с желанието да „човърка до дъно“, докато не излязат наяве всички дълбоко пазени с години, по думите му, тайни в медиите, финансирани от държавния бюджет. Бинев посочи още, че е събрал документи, които ще изпрати до всички европейски институции, за да се разбере действително на какво ниво е свободата на словото у нас, особено що се отнася до държавните медии. Той визира тенденциозното, по думите му, отразяване на ситуацията около избирането му за председател на постоянна парламентарна комисия по култура и медии.

Въпреки че беше категоричен: „За мен тази страница е окончателно затворена“, Бинев все пак коментира излезлите да протестират срещу назначението му с думите: „Явно тези културтрегери смятаха, че колкото повече обиждат Бинев, толкова по-културни стават“.

За приемането на директорския пост в Народния театър от режисьора Александър Морфов, който поведе протестите срещу него, Бинев коментира иронично: „Морфов показа колко пари струва, колко е хъш! Аз не бях чувал досега за платен хъш!“.

М. Манолова 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ha
    has
    33 -15
    14:06, 19 яну 2015
    Г-н Бинев, подхванете икономиката на
    Хасковска област. Изкарайте на светло
    веднага фирмите, които не си плащат или
    укриват данъци!Списъците на фирмите- които
    не са платили данъците си ще намерите в
    публичния бюлетин на НАП
    Пловдив.Елементарно е!
    Това ще е Вашият
    принос и то най-значителният принос в
    решаването проблемите на област Хасково!
    Другото, което ще свършите ще бъде само
    притурка.
    Успех Ви желая!
    • Ве
      вече те знам кой съм!
      4 -13
      14:53, 19 яну 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Fu
      fudji hao
      7 0
      12:12, 20 яну 2015
      Po dobre da mu napravi minet otkolkoto da go pregra6ta
  • 2
    Зр
    Зрителя
    23 -3
    16:20, 19 яну 2015
    Е то само такова обединение няма - Обединение на всички - няма значение кой какво е обещавал и говорил сега вече са едно. Ще ме умори от смях тоя Бинев, вместо да запретне ръкави да свърши нещо от обещаното той иска направо дял от баницата. Няма такова нещо вервайте ми.
    • Nq
      nqma takava darjava kato bg
      17 -2
      16:34, 19 яну 2015
      toq binev ot partiq v partiq leti to ataka sega nfsb kostava nz ebati dalaverata
  • 3
    Хх
    хх
    23 -5
    17:15, 19 яну 2015

    Ако Бинев не разпъртушини групата точно на Атаман, а тя управлява задкулисно Хасково и областта, то няма смисъл да говорим, каквото и да било.
    Г-н Бинев, стягай се, имаш и образование и опит, не ги оставяй тия тупанковци в Хасково повече да лапат от държавните поръчки.
    Виж и европейските средства каа са поглъщали и това го можеш, виж и земеделската земя, как раздадоха кметовете в областта. Не им давай повече шанс да крадат!
  • 4
    Ку
    курти от куртово конаре
    18 -2
    17:26, 19 яну 2015
    тоя никаде не го искат и се чуди къде да иде....
  • 5
    Иш
    ишко
    21 -3
    17:56, 19 яну 2015
    Само фирмите на пачите печелят пръчките в региона. Той искал да прави съюз с неграмото депутатче от етническата дп с.
    • !!
      !!!!
      7 -1
      18:00, 19 яну 2015
      Пише в текста "включително и с" Атаман. Прегърне е образно казано.
      Има се предвид, че иска всички депутатите в Хасково да са заедно в тази група
    • Ши
      шишко
      9 0
      22:21, 19 яну 2015
      Че е неграмотен-факт,че ДПС е етническа-факт,че печелят-факт,но не забравяйте и Анушка и Стефан моля Ви-обидно е някък си-по този начин и КМЕТА МИЛ БИ СЕ ОБИДИЛ!
  • 6
    Вр
    Време е да разберем
    3 -9
    20:47, 19 яну 2015
    Нормално, те не са врагове, а политически противни... Виж коментара
  • 7
    Ев
    Евертъна_1421732815
    1 -3
    07:42, 20 яну 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
    Ko
    koceto_1421736564
    10 0
    08:44, 20 яну 2015
    proveryavayte horata okolo ataman
  • 9
    D.
    d.filev
    5 0
    11:36, 20 яну 2015
    за пари и власт ина дявола ортак би станал.
  • 10
    Iv
    ivkvjvivi
    1 -3
    12:14, 20 яну 2015
    Tip i prps narod e bilgarskiyt a tozo zastoto e bilgarin nyama vobste da krada daje i levce nyama da vzeme vij mu svinskata fizonomiya super bokluk kradec sveta voda nenapita zasto si natiska parcalite aaa za da krade jalko ce naroda e mnogo ama mnogo glupav i nikoga nyama da se nauci ot poukite si jalko bilgarite te ne kradat ama vobste radvamse ce ne jiveya vece v balgariya kanada i nikoga nyama da se virna v tazi darjava samo kradci i samo nyakoi e vinoven na bilgarina pirvo si promenete misleneto a kato gledam nikakva promyana v bilgarina vse dps im birka v gazobete etova e bilgarin vi ne ste za nikade tryabva da ne vi puskst nikade v evropa
    • Tt
      TT
      3 0
      18:51, 21 яну 2015
      Неграмотно животно,първо се научи да пишеш нормално и ясно,щото от тази анадолска рязаница и ходжата няма да ти вдене...Второ--не прави квалификации за българския народ,колко бил тъп и крадлив,защото от вас--турците в България по-тъпи неграмотни и ограничени няма никъде...Трето--ДПС е трън в очите на всеки българин,защото този конгломерат от икономико-олигархични структори е станал символ на корупцията,престъпността,мафиотщината и наглостта. Целият ни преход е нагледен пример,как една етническа партия в съдружие с комунистите и остатъците от Държавна Сигурност изпиха кръвта на отрудения български народ,без значение дали са българи,турци,християни или мюсулмани.Ти СИ ЧАСТ ОТ ИЗЛЪГАНИТЕ И МИЗЕРСТВАЩИ БЪЛГАРИ и ЗА ТОВА ТИ ПОЛОЖЕНИЕ НЕ Е ВИНОВЕН НАРОДЪТ...
Последни новини