От х:

Днес в x:

По мирен път кабинетът няма да падне. НФСБ и ГОРД се сбраха

Не сключваме политическа сделка, а се събираме със сърцата и душите си. Идейно сме се слели, но ще се уточняват юридическите параметри на обединението и дали партия ГОРД ще бъде изцяло заличена, или ще се включи в НСФБ като колективен член.

Това заяви лидерът на ГОРД Слави Бинев по време на пресконференция в София, на която бе обявено официално сливането на двете на партии.

На този етап не са водени преговори с други политически сили, но лидерите на НФСБ и ГОРД заявиха, че развитие по този въпрос ще има и очакват скоро и други патриотични формации да застанат зад единна платформа, предложена от НФСБ.

Ще се опитаме да направим така, че веднъж завинаги политиците да бъдат слуги на хората, заяви Слави Бинев, а Валери Симеонов добави, НФСБ е отворена за всяка сила и няма краен срок за присъединяване.

Лидерът на НФСБ посочи, че би водил преговори включително и с Атака, но в никакъв случай при това ръководство на партията.

В началото на своето изложение Валери Симеонов засипа с похвали Слави Бинев за работата му като евродепутат и го нарече „най-достойният български евродепутат". Той припомни, че двете политически сили и преди са имали общи взаимоотношения, като например организирането на първия масов митинг срещу ГЕРБ на 22 септември 2012 година.

Не правим политически сметки, а приемаме решението на националния съвет на ГОРД да застанат зад нас, тъй като в тяхно лице виждаме партия, готова да работи за интересите на България, коментира Валери Симеонов по време на продължилата почти час и половина пресконференция.

Още на входа 15-ина охранители проверяваха стриктно журналистите и не допуснаха екипи на телевизия „Алфа".

„Предният отряд на шпицкомандите на Волен Сидеров", бяха наречени от Данчо Хаджиев журналистите от телевизията на Атака. По думите му, те не задават въпроси, а се стремят единствено да компрометират всяка публична изява на НФСБ и за да се избегнат излишни циркове, те не бяха допуснати в залата.

Хаджиев припомни и че на „Врабча 1" (централата на Атака, б.ред.) има същата практика и не се допускат журналисти от СКАТ.

Далеч преди назначението на Делян Пеевски от НФСБ са излезли с остра декларация против кадрите на ДПС на ключови позиции, които според националистите са компрометирали окончателно правителството на Пламен Орешарски.
Управлението на Орешарски е управление на кукла на конци, заяви лидерът на НФСБ и посочи, че впоследствие с всички други свои действия правителството е доказало, че още в началото преценката на НФСБ е била вярна.

Според Симеонов протестите са породени най-вече от едно обстоятелство - участието във властта на противоконституционната и протурска партия ДПС. Той заяви, че членове на НФСБ също участват в протестите, но нарочно не се афишират.
От НФСБ все още настояват и чакат Конституционният съд да се произнесе по жалбата им за касиране на изборите. Те са категорични, че процентът им на изборите на12 май е бил орязан.

Трудно можем да водим преговори с партия „Свободен народ", тъй като към момента това би било самоубийствено заради повдигнатите обвинения на Алексей Петров, отвърна Валери Симеонов, запитан как гледа на коалицията между Бинев и партията на Петров на последните избори. Той обаче подчерта, че така или иначе не знае много за тази партия и кой стои зад нея.

Слави Бинев от своя страна подчерта, че никога не е чувал официално „Свободен народ да има нещо с Алексей Петров. Отношенията на ГОРД с тази партия са приключили след изборите и тяхно участие в новото обединение не стои на дневен ред.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини