От х:

Днес в x:

Бинев: ще бъда рупор за проблемите на Хасковска област

Постоянна приемна с назначен от него екип, открива до края на месеца в Хасково Слави Бинев. Той е един от новите парламентаристи от региона, които ще работят в 43-тото НС.

На първата си обществена проява след като беше припознат като народен избраник на хората от 29 МИР с квотата на Патриотичния фронт, Бинев заяви, че ще е упор на проблемите на Хасковска област. „Ще създам стандарти на представителство в Народното събрание, които не са били създаване до момента. Може да ме проследите как ще изпълня това, което заявявам сега“, каза пред медиите Бинев.

Той посочи, че в региона има много въпроси за поставяне -от негодната за пиене вода в Меричлери и Симеоновград, през неугледните улици в крайните квартали на Димитровград до „двойния стандарт“, който се прилага спрямо жителите на Минерални Бани.

Слави Бинев обеща още, че всеки гражданин ще бъде изслушан с проблемите и мнението си в приемната, която ще бъде позиционирана в областния град.

Народният представител не спести суперлативи за работата на областното МВР в дните преди изборите и на самия 5-ти октомври, като се обърна с персонална благодарност към шефа на местната полиция Ангел Цанков. „ С арестите преди вота, а и факта, че има вече осъден в хасковско купувач на гласове, хасковската полиция показа, че може да се справи с манипулацията на изборите. А точно тук е заровен ключът за бараката, защото всички проблеми идват от манипулацията при изборите.“, подчерта Бинев. Той прогнозира, че ще има още осъдени в Хасково купувачи на вот.

За факта, че беше припознат от избирателите в Хасково, макар и да не е характерно политически лице за региона, Бинев отсече: „Аз не съм характерен политик за България, аз съм характерен политик за света!“ и се обоснова с думите:За да се занимаваш с политика, първо трябва да решиш хигиенните си навици. В политиката това означава да си решил финансовите си проблеми. А има примери, включително и в Хасково, за хора, за които се знае, че е казано: Дай да го направим депутат, защото за друго не става!

Относно предстоящите преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и Патриотичния фронт, Бинев е по-скоро скептично настроен. Той подчерта че патриотичната формация не е склонна да отстъпи по нито една от 10-те точки, които ще бъдат поставени на масата по време на на разговорите. Една от тях е изключването на ДПС от властта, друга - пълната ревизия на всички енергийни сделки. „Ако тези точки бъдат приети от ГЕРБ, това ще е повод поне за технически разговор, защото тези точки ще са крачка напред за тях. Защото в тези точки могат да се видят воплите, крясъка на обществото. Тези наши искания всъщност са са огледало на очакванията на обществото.“, коментира емоционално Бинев. Той подчерта, че ако 10-те точки се приемат за изпълнение, той лично очаква да има много арестувани политици и посочи пряко имената на Иван Костов и Меглена Кунева.

За варианта -отиване към нови предсрочни парламентарни избори, Бинев смята: „ Изборите са нещо нормално, след като не си успял да хванеш пътя. Ако нови избори ще ни изкарат на правия път-не са проблем“. Той посочи като пример изборната ролетка, завъртяла се преди години и в Гърция, и в Италия.

Относно законопроекта на ДПС за КТБ, за който лидерът на движението Лютви Местан обяви в Хасково, че ще бъде внесен от един от авторите му Делян Пеевски още в първия ден на НС, Бинев отсече: замазване на очите!

Той обясни, че неговите юристи са прегледали предложенията за промени на ДПС и са на мнение, че колкото и да са високопарни, са направени така, че в последствие реално нищо да не се случи.

 

М.Манолова  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    66
    666_1413380054
    15 -8
    16:32, 15 окт 2014
    Тоо па, калъф.
  • 2
    Ми
    милева
    25 -9
    16:33, 15 окт 2014
    Горда съм,че гласувах за Патриотичния фронт защото България имаше нужда от тази коалиция.Видяхме откачалката Сидеров какво направи.Жалко,че в изпълнителната власт ще трябва да си партнираме с хора от Реформаторсия блок които честно казано специално в Хасково преминаха всякаква граница на морал,но сега трябва да се спасява държавата и много неща ще трябва да се преглъщат.Важно е да се изолира ДПС.
    • Ми
      Милев
      12 -1
      19:46, 15 окт 2014
      А дали Хасково е избрал Бинев?

  • 3
    99
    999
    23 -3
    16:58, 15 окт 2014
    Ще ги видим и тия какви ще ги забъркат!
  • 4
    Шп
    шпигелглас
    18 -3
    18:54, 15 окт 2014
    този е поредният селски тарикат който ще спасява народа Белята е в това че пак ще си поживурка докъто не се осере напълно а някои му повярваха и гласуваха за него Бандит в скапана държава пъйлна с глупаци
    • Хи
      хитлерист
      5 -1
      21:44, 15 окт 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Ss
    SS_1413397553
    5 -2
    21:24, 15 окт 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Хи
      хитлерист
      4 -1
      21:48, 15 окт 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини