От х:

Днес в x:

4 °C

Фалшиво слънце прогони хасковлии от центъра

Хасковлии малко се порадваха на слънцето

Обещаното от синоптиците слънце днес се оказа такова, от което и магаретата мрат. Хапещия студ се усещаше през дрехите още по време на най-силното слънценапичане, в периода 11-13 часа. Макар че по това време термометрите трябваше да гонят 10-те градуса от устата още излизаше пара, а нощно замръзналите калища така и не бяха отпуснали. Все пак слънчевата гледка изкуши хасковлии да населят центъра, а още повече - ледената пъэрзалка. Там наистина на обедната смяна бяха забелязани десетки, може би стотици души, като някои чакаха да се поосвободи за следващата сесия.

Малко след 2 часа обаче не само вече нямаше чакащи, ами и повечето от пързалящите предсрочно бяха прекратили платения си час , за да побързат да отидат на топло. Хапещият студ се усещаше дори през ръкавиците. Изпразнени откъм клиенти бяха и заведенията отвън, дори и специалните вънка-вътре места - кътовете за пушачи. Колкото и да бяха затваряни отстрани/но не и отгоре/ седенето в тях повече от 15 минути оставяше усещането за фризер. Не помагаха и уж сгряващите фасове.
В резултат към 15.30 часа хасковския център се бе изпразнил от съдържание.

Единствените изключения бяха пред някоя и друга Лафка, където мечтатели за бърза печалба настървено триеха талончетата на националната лотария. Други пък купуваха по цели пачки, като в сделката влизаха и последните налични левчета, някои от които предназначени за подаръци, други за покупки на храна, чу репортер на Haskovo.net. На полубългарски, комарджийки от близко село се окуражаваха, че „залогът” не само ще се възвърне, но ще остане и за фонда „и аз съм човек”. Интересното бе, че пред една от Лафките-срещу бутиците над реката бяха паркирали цели две кърджалийски коли, които купуваха лотария като невидели. Едното „К” проговори на недружелюбен оркски, но другото благоволи да обясни, че в момента в техния град нямало билети. За сметка на това пък точно днес хасковските Лафки получили зареждане и активно продаваха билетите за рая на големите пари.


Г.Христов

Сковаващият студ предизвика доста инциденти на пързалката

Тя бе препълнена с деца...
които тренираха за следващата Албена денкова

Към 2 часа обаче студът започна да ги прогонва
Останаха само мръзнещите пред Лафка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ba
  bai spiro_1421512304
  21 0
  18:27, 17 яну 2015
  Браво, Христов! Ще получиш бонус от Пеевски!
 • 2
  Гр
  градски
  18 0
  18:54, 17 яну 2015
  А бе,Христов тази последна снимка стига си я пускал вече!Ако нямаш други ще ти намерим.

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини