От х:

Днес в x:

ЦСКА иска свой екзекутор от Хасково

Лозев заби два гола на ЦСКА в мачовете между двата отбора


ЦСКА активно любопитства за възможността да привлече крилото на ФК „Хасково“ Деян Лозев. Евентуалната уговорка между двата клуба трябва да важи за следващият сезон, като към момента не се обсъжда преминаването да стане през зимния прозорец. Талантът на Хасково хвана окото на гранда през трите мача между двата тима за последната година. Въпреки че е заклет цесекар, на принципа „бий за да те уважават“ Лозев им закова два гола, кой от кой по красиви. И въпреки че е със скромен ръст-и двата с глава, напук на снажните и опитни бранители на ЦСКА. Първото екзекутиране стана на двубоя от купата на България на 12-ти октомври 2013-та година на ст. Хасково. След прекрасен плонж с глава Лозев откри резултата, а впоследствие армейците едва успяха да додрапат до хикс. Гол близнак, само че още по красив Лозев заби и на срещата от първенството на А група на 9-ти ноември тази година при загубата с 2:4. Въпреки че Хасково бе с 10 души срещу 11-те на гостите, голът на Лозев вдигна на щурм обезверените му съотборници, които така нагънаха „чорбата“ че треньорът им Стойчо Младенов получи няколко бели косъма и почна да хока отбора си още по време на мача. Именно от този двубой датира и интереса на ЦСКА, като запитването идва не от кой да е, а от членът на управителния съвет и технически директор на ЦСКА Иво Котев. Лошото е че към момента цесекарите се надяват да взимат таланти без пари, заради тежкото финансово положение в отбора на Сашетата. Официалният коментар от ФК „Хасково“ е че това няма как да стане и не защото треньорът им е заклет левскар, като Емил Велев.

„Лозев има тригодишен договор с Хасково и разтрогването му ще стане с пари“ крайно лаконичен бе изпълнителният директор Тихомир Петков. Той уточни, че нещата са в много предварителна фаза и отказа да коментира всякакви въпроси свързани с пари. Според неофициални източници от кухнята на клуба обаче няма как някой от талантите на отбора, да бъде пуснат навън за по-малко от 200 хиляди лева, а специално за Лозев цената е поне ¼ милион може и повече. Причината е, че специално на местните момчета ще се разчита да се запази и възроди отбора, дори и при очертаващото се изпадане от А група. Сред най-котиращите се местни таланти е и Димитър Алексиев, който миналата година спечели наградата на вестник Меридиан мач за най-прогресиращ млад играч на Б група. През този сезон Алексиев къса мрежите на съперниците в дубиращите отбори, но за съжаление предишното треньорско ръководство му даваше малък шанс за изява в първия отбор.

Що се отнася до Лозев, въпреки че е само на 21 години той има вече солиден опит в българският футбол. Рожба на хасковската детско-юношеска школа, дой е преминал и през школата за таланти на Сливен, а впоследствие играе в Любимец от периода му в Б и А група. Миналата година се връща в Хасково и вече два сезона носи фланелката на отбора. Евентуалната раздяла с него ще е трудна.

По лесно ще стане с другия играч от „Хасково“ към който има интерес, но там пък нещата са още в сивата зона на слуховете. Според непотвърдени източници грандове любопитстват и за Педро Еуженио, като интересът идва пак от ЦСКА, както и от приятната изненада на сезона Локомотив СФ. Тук обаче даже няма и официално запитване.

Г.Христов

Талантът е в Хасково от две години/ сн. Фейсбук/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    19
    1948
    9 -18
    12:36, 30 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Tu
    tu160
    4 -18
    13:41, 30 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Dz
    Dzakardo
    2 -23
    14:56, 30 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    St
    stefan_1419946525
    12 -3
    15:32, 30 дек 2014
    гладна кокошка просо сънува

Последни новини