От х:

Днес в x:

Забраняват камионите по пътищата от днес до неделя

Камионите ще трябва да изчакват на място по време на забранените часове

Агенция пътна инфраструктура забранява движението на камиони по републиканската пътна мрежа от 18 часа днес до 20 часа в неделя. Всъщност ограниченията за товарни автомобили са в определени прозорци от деня, преценени като пикови откъм трафик. От 30-ти декември до събота включително се забранява движението на автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за периода от 6 следобед до 9 вечерта, а в последния почивен ден по празниците/неделя/ от 14 до 20 часа. Целта е да се осигури по-висока безопасност, подчертават от АПИ. Поради сложната пътна и метеорологична обстановка в Северозападна България движението на камиони е забранено във всяка минута от денонощието, а по третокласната пътна мрежа са забранени всички МПС-та, до потвърждение че по тях няма бедстващи автомобили. Както е известно в момента от Плевенско до Видинско има преспи на всеки километър. От АПИ дори препоръчват на шофьорите въобще да не пътуват в Северозападна България.

В нашия регион като най-рисков се преценя пътя от Пловдив до Харманли, където се налага ограничението за 12-тонниците, но за сметка на това АМ Марица е единствена по която забраната няма да важи. Причината е че в участъка Харманли-Капитан Андреево тече интензивно строителство именно на участъци от магистралата. Забраните НЕ важат за автомобили превозващи опасни товари /ADR/, живи животни и товари на температурен режим, като специално на север, водачите продължават изцяло на своя отговорност.

В Хасково другите ограничения засягат единствено повредените от наводненията пътища в региона и по-специално Димитровград-Симеоновград в участъка между с.Брод-с.Златополе от км 34+600 до км 42+600. Настилката е силно увредена от водата още от края на октомври. Препоръчвания обходен маршрут е през село Узунджово и с.Константиново.

Г.Христов

Ограниченията не важат за Марица където още се строи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини