От х:

Днес в x:

Бедствено положение в Тополовград, критично край Свиленград

Така изглеждаше вчера пътя Димитровград-Симеоновград

В община Тополовград е обявено бедствено положение заради излизане на р. Тунджа от коритото и заливане на дворове и мазета в с. Срем. Срокът на действие на бедственото положение остава до ликвидиране на последствията от наводнението. Няма пострадали хора, щетите тепърва ще се изчисляват. Далеч по-опасна остава ситуацията в Свиленград, в района на местната помпена станция. Там нивото на р. Марица е достигнало критичните 5 метра и е налице разлив, който, ако продължи, ще потопи изцяло близките дворове и къщи. От Община Свиленград са направили необходимата организация и са взели всички необходими мерки, за да не се усложни допълнително ситуацията.

Обстановката в останалата част от областта се нормализира, съобщават от областна администрация. Спада нивото на р. Марица и р. Харманлийска. Въпреки опасенията, Харманлийска все пак не преля.
Водата от залетия вчера път между Димитровград и Симеоновград тази сутрин се е оттеглила, но пътят е отнесен на няколко места. Остават затворени шосетата Симеоновград – Троян, Бориславци – Малко Брягово и Княжево – Синапово в община Тополовград. Пътят за с. Родопи общ. Хасково също е затворен поради наноси и дървета, довлечени от водата.
От вчера със заповед на вицепремиера Томислав Дончев е въведен в действие Националния план за защита при бедствия, за територията на 4 области, сред които и Хасковска. Създадена е организация за наблюдение на водните обекти и реките с голям водосбор като Тунджа, Марица и Арда. Въведена е в действие и Единната спасителна система за оповестяване при критични ситуации.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Iv
    Ivo Raikov
    9 -3
    13:14, 5 дек 2014
    Dali ne obqvqvat bedstveno polojenie zaradi parichki????
    • На
      наводнен
      4 -1
      16:54, 5 дек 2014
      всичко в тоя държава е далавера и крадене,та нищо чудно някои ако се облажи и от тая трагедия !
  • 2
    Di
    Dido_1417793797
    10 -10
    17:34, 5 дек 2014
    Докато Димитровград не стане областен град, нещата в тази област няма да се оправят. Нито пътищата, нито болниците ни. Всичко е от управлението на Хасково. *** ЗА ХАСКОВО !!!
  • 3
    За
    За Dido от Хасково
    14 -10
    18:45, 5 дек 2014
    Абе ********* , какъв Димитровград , какви 5 лева те гонят , та вие дали имате 5 хиляди души балабар с кучетата и котките и на всичко отгоре мозъците ви от Химкомбината са разложени а от завод Вулкан са ви циментирали главите та да не може акъл да влезе , така че си слушай чалгата на Митко Пайнера и не се обаждай неподготвен !!!
  • 4
    Ба
    банговасил
    5 -1
    22:31, 5 дек 2014
    Не обиждай умниците от Димитровград. Те благодарение на циментираните си глави и обгазени мозъци са развили сивото си вещество и разбират от всичко. Задаваш им тема и те само зареждат диска и почват... от- до. Всичко им е известно и дори кое е първо - яйцето или кокошката.
  • 5
    Di
    Dimitrovgrad_1417851149
    3 -2
    09:30, 6 дек 2014
    Всеки един хасковски *********,който пише глупости за димитровградчани е ***** ОТ КЛАСА!!!
  • 6
    Тр
    Трезвен
    4 0
    17:12, 6 дек 2014
    Не се карайте,братя!Врага е в управлението.Разпространявайте клипа,ако искате да имаме бъдеще!Демокрация чрез Интернет! Да си върнем свободата! vbox7.com/play:7b27967c84
  • 7
    Ст
    стара зара
    0 0
    18:19, 8 дек 2014
    Ами то е време Д-град,да остави тия Асково,да с еоправят сами и да се присъедини към Стара Загора,40 год ги доят тия Асковолии.
Последни новини