От х:

Днес в x:

Оставаме на сухо за пръв път през седмицата

На някои сухото не им се отразява добре


Може да звучи неприятно, но не и за удавените от валежи хасковлии. Те имат въпиюща нужда да спре да вали и поостанат малко на сухо, поне в метеорологическя смисъл. След 50-60-70 литра на квадрат, които падаха почти през всеки от предходните дни, най-накрая дочакаха един сух ден-днес. За пръв път тази седмица няма да вали, а ще остане само облачно. Разбира се влажната мъгла не ни е спестена както и сутрешната роса, чийто носени от вятъра капчици много наподобяваха дъжд, но все пак влагата не се сипеше от небето и не е от типа, който прелива реки и язовири.


Обстановката след вчерашните наводнения се нормализира, нормализира се и прогнозата - облачно, ветровито и относително топло за сезона. Температурите ще са с големи амплитуди по места-от нулеви в Северна България до 11-12 ° в Югозападна България. Там пък ще е единственото място където ще вали. Хасково е някъде в златната среда - 7 градуса минимална и 9 максимална. Не е като през 1932 година, когато 5-ти декември е бил на 17.5°, но пък не е и като 1940, когато е имало абсолютно същата температура, но със знак минус- 17.5.


Пътните настилки в страната са предимно мокри, на места частично заскрежени, обработени и опесъчени. Температурите по пътищата са в интервала от - 3 С° до +11 С° със слаб дъжд в повечето райони на страната, съобщават от АПИ.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в районите на: АМ „Хемус“ от км 22 до км 35, проход Република, Челопеч, Омуртаг, Гълъбец, Ябланица и Изворче. До 100 м е ограничена видимостта в районите на: Карлово, Тополовград, Кубрат и Г.Тошево, а до 150 м в районите на: Свищов и Разград.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    ko?-NE
    2 -1
    22:20, 5 дек 2014
    da va i v 4ikidjiite ! takali nqmojahte da namerite nqkva po suha snimka be min4ovci

Случаен виц

Последни новини