От х:

Днес в x:

Чавдар Георгиев: Десните провалиха големите стратегически проекти в България

Чавдар Георгиев

Спирането на “Южен поток” е лоша новина за България. И не е само тя. На практика бяха провалени всички големи стратегически проекти за над 10 млрд. - “Белене”, “Южен поток”, петролопровода “Бургас-Александруполис”. И това е заслуга на десните правителства”. Това заяви на брифинг днес в Хасково депутатът от БСП Чавдар Георгиев.

Попитан за увеличаването на минималната работна заплата, чевреният депутат отговори, че БСП подкрепя всички мерки, насочени към по-добра социална политика. “Но на фона на отхвърлените наши предложения, като въвеждането на прогресивното подоходно облагане, това е недостатъчно”, побърза да допълни депутатът. Според него с това решение управляващите само отчитат социална загриженост, но увеличената минимална заплата няма да реши проблема с бедността.

По негово мнение и предлаганият бюджет за 2015-а е продължение на политиката на бившия финансов министър Симеон Дянков. “Ние сме готови да подкрепим всички социални мерки в бюджета, но сме против решения, насочени в частен интерес”, обясни Георгиев. Такова според него е отпускането на пари за КТБ. “Продължаваме да твърдим, че нямаше нужда да се дават държавни пари, фондът за гарантиране на влоговете имаше достатъчна наличност, както и възможности за допълване на финансовите си ресурси. А управляващите избраха по-лесното – теглене на заем и попълване на дупката”, обясни тезата си депутатът. “Предполагам, че групата на БСП на първо четене няма да подкрепи бюджета”, допълни той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Jh
    JHB
    12 -13
    17:06, 2 дек 2014
    Скрий се бе червен боклук, вие и дружката ви Путин не провалихте ли проучването за шистов газ, което ако се бе провело и завършило с откриване на находище, щеше да превърне България в независима от суровините на Русия, държава.
    • Ja
      Jack Bauer
      10 -8
      18:19, 2 дек 2014
      Абе умник, ти знаеш ли до какви последствия води добива на шистов газ? Явно не. Не гледай клипчетата на добивните компании, те са подвеждащи.
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      6 -6
      19:37, 2 дек 2014
      Защо си тъп и упорит да вярваш в еврейските унищожителни проекти за шистов газ.ние да не би да разполагаме с огромни територии,които можем с лека ръка да ги отровим за стотици години напред.стига сте сподвеждали по чифутски схеми,от които ние нищо няма да спечелим освен мъртва и негодна земя и вода...
    • Jh
      JHB
      7 -5
      20:17, 2 дек 2014
      Тия глупости, дето ги плещите пак Путкин ги спусна като опорни точки от Москва към нашите червени престъпници от Бсп, а шараните повярвахте!
    • Jh
      JHB
      3 -4
      20:17, 2 дек 2014
      Тия глупости, дето ги плещите пак Путкин ги спусна като опорни точки от Москва към нашите червени престъпници от Бсп, а шараните повярвахте!
    • Ja
      Jack Bauer
      5 -1
      20:35, 2 дек 2014
      Има доста клипове в нета за последствията от добива на шистов газ. И повечето са АМЕРИКАНСКИ, с реални хора пострадали от това. Путин не го видях на тях. Образовай се.
    • Jh
      JHB
      5 -4
      20:54, 2 дек 2014
      Да, де, от 100 успешни клипа , един неуспешен и ти точно него си гледал нали?
      От банановата република Русия забраниха да се търси газ , за да купуваме тяхната, щото те освен суровини да продават, за друго не стават.
    • Ja
      Jack Bauer
      4 -3
      07:53, 3 дек 2014
      И Германия забрани добива на шистов газ. Сигурно Путин им се е обадил.
  • 2
    Ив
    ИВАН_1417535478
    11 -6
    17:49, 2 дек 2014
    отхвърлянето на руските проекти поставя страната в неизгодност....
  • 3
    Ga
    gaz ili GIZ
    0 -1
    18:54, 2 дек 2014
    Etova ste vie bilgarite koyto vi svirni i ste gotovoi ot kadeto zaduxa vyatara vie na tam se zavirtate ksto plateni kurviste vie bilgarite a sega gasli na va s pirvo giz ste dadeta za da polucite gaz za nikakiv kur ne stavate cyalata darjava
  • 4
    St
    Stalin
    8 -6
    19:14, 2 дек 2014
    Скрий се бе, Червен Шопар! Вие само гледате да крадете и да лижете **** на джуджето Путин. Той пък се ос.ра на всички фронтове. Ама така е като са бананова република- освен нефт и газ не произвеждат нищо. Вечна слава на руско-турецката дружба!
  • 5
    Дя
    Дясно мислещ
    7 -1
    19:34, 2 дек 2014
    Червени шамани оплакват нероден Петко.А можеха да си го родят,кой им пречеше.Даже не си правят труд да сменят мантрите.Трагедия
  • 6
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    6 -4
    19:44, 2 дек 2014
    Дясно и ляво мислене го наложиха мръсните евреи за да хващат шарани в мътни води.престанете да обслужвате схемите им подобни на кока кола и пепси кола...има едно градивно общество доказало се на света,като най добро за народа и нацията,казва се националсоциалистическо...то е ляво за народа и дясно за враговете му...за единадесет години най бедната държава в света стана най първата икономика ...
  • 7
    Р&
    Р & Ъ
    6 -1
    20:05, 2 дек 2014
    В страната ни няма десни политици, онези представящи се за такива, до един са пребоядисани комунисти.
    • Rr
      rrrrrrr
      6 0
      08:15, 3 дек 2014
      В страната ни има група десни, но това не са нито герб нито риформаторите. Истинските десни обаче нямат финансовите възможности на другите партии и не желаят да купуват гласове.При това положение българите не ги забелязват, а трябва.Само истинска дясна партия е в състояние да мисли за хората и да изведе страната от блатото.На страната и трябват предприемачи, много работни места и грижа за човека.Истинските десни са тези, които се грижат истински за хората. Като им дават работа те им връщат достоинството.Превърнаха ни в жалки палячовци в последно време.Всички до сега искат да унищожат и малкото останала икономика и искат да сме на хранилка на европроектите.Държава без икономика е обречена.Трябва да се възроди предприемачеството и държавата да спре да пречи и всичко ще си дойде на мястото.А,забравих че ни трябват и крумовите закони за да унищожим корупцията.Това е рецептата.
Последни новини