От х:

Днес в x:

Има задържани за побоя над старците от Малко градище

Има задържани за жестокия побой на възрастното семейство от хасковското село Малко Градище. Това обяви вътрешният министър Веселин Вучков по време на парламентарния контрол днес.

Възрастното семейство от любимешкото село едва не предаде Богу дух, след като преди седмица беше мъчено - бито и заплашвано с електрическа моторна резачка от крадци.

82-годишният Боню Добрев и 77-годишната му съпруга Мавруда бяха настанени в МБАЛ Хасково и след операции състоянието им се нормализира.

Един от мобилните телефони, както и друга движима вещ, които са откраднати по време на тази случка от възрастните хора, са открити от хасковските полицаи в заложна къща, обясни още МВР-шефът пред народните представители.

Има лица, които са идентифицирани, които са занесли въпросната движима вещ в заложната къща и са установени, посочи Веселин Вучков и уточни, че това се е случило снощи.

Той посочи, че в момента текат процесуално-следствени действия. “Силно се надявам, наистина, извършителите на това грозно престъпление да бъдат изправени пред правосъдието”, каза още Вучков.

Трябва първо да си свършим работата докрай и после да коментираме“, каза шефът на ОД на МВР-Хасково Ангел Цанков. Той обеща, че при първа възможност след изясняване на подробностите, ще даде обстойна информация по емблематичния случай на насилие.

Съселяните на пребитете старци от Малко Градище също не са чували за арестите на мъчителите, потвърди кметицата Татяна Топалова.

Селото все още не се е успокоило след случката, но всички се надяваме злосторниците наистина да си получат заслуженото“, каза тя и уточни, че предстои на общоселско събрание хората да гласуват дали отново да бъде наета охрана за населеното място, та макар и гардовете да присъстват в Малко Градище само нощем.

М.Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини