От х:

Днес в x:

Водата зяноса алкохол в магазин и гориво на бензиностанция

Бул. България се превърна в река, която нанесе много щети


Сериозни количества твърд алкохол и бира са били наводнени и според конвенционалната мъдрост на компетентните органи, подлежащи на унищожаване, в склада на денонощен хранителен магазин в центъра. Обектът имаше лошия късмет да се намира точно там където крайречния бул. България се превърна в река, която в събота десетки автомобили не успяха да „преплуват“. Освен че бракува сума ти двигатели, хасковската река влязла в мазето на продавалницата и потопила всички намиращи се наличности. За късмет/или тотална липса на такъв/ там нямало пакетирани или други уязвими на влага стоки, а предимно алкохол от видовете лек и твърд. И двата вида са надлежно бутилирани и мътилката не би трябвало да им пука на градуса. Запознати с нещата обаче обясниха, че освен търговския вид, потърпевши са хартиените лентички на бандерола и етикетите, които се водят документи за произход. Унищожаването им превръща питието в нередовно и за нещастие, подлежащо на унищожаване от издателите на въпросните акцизни лентички-Агенция митници. Нечовешкото деяние трябва да се осъществи по някое време тази седмица, но часът и мястото на погрома се пазят в тайна от съображения за сигурност.

До момента от Хасковската агенция по храните са извършили близо 100 проверки на търговски обекти и складове, за които има съмнения, че са понесли щети от наводненията. Такива са констатирани само във въпросния денонощен, както и в складовете на фирма Балко, където за изхвърляне е стока за поне 300-400 хиляди лева. Там думата имат застрахователите. В останалите магазини по поречието на реката, както и в складовете до надлеза до жп гарата няма потърпевши. Изключение от отървалите се са само няколко периферни маси от зеленчуковия пазар. В тях е имало стока, която подлежи на бракуване.

Сред най-тежко потърпевшите от съботното наводнение се оказа и хасковска бензиностанция до бившия супер Освобождение. Изригналата от шахтите вода на покритата в този район река, потопила колонките, а вероятно и резервоарите на станцията. Наложило се собствениците спешно да източат наличното количество гориво, в резултат на което вече трети ден след оттичането на водите, бензиностанцията не обслужва автомобили.

Г.Христов

Освен магазини пострадаха и бензиностанции
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ба
    балков
    16 -5
    16:33, 28 окт 2014
    еи намаза Балко хем застраховка хем препродажба на продукция майстор е на схемите
  • 2
    Ni
    niv
    11 -3
    17:01, 28 окт 2014
    Коректно е журналиста пишещ статия, да бъде добре информиран. Аз бях на бензиностанцията и такова нещо не видях. Мога да кажа, че в статията истина е само, че е имало наводнение. Стига недодялани статии.
    • Na
      nana_1414514768
      9 -4
      18:43, 28 окт 2014
      Дали си бил или не си ,или толкова си гледал- то на снимката се вижда най-добре,затова се казва когато фактите говорят ,хората следва да мълчат
  • 3
    Кл
    Клуб Алкор
    15 0
    18:19, 28 окт 2014
    Кога започва записването за унищожители на алкохола и какви са критериите? Участваме със собствена посуда.
  • 4
    Hi
    himena
    3 -1
    20:58, 28 окт 2014
    naftata ne e ot benzinostanciqta a e ot kliment i ne sa samo magazini potarpev6i a i celiq zelen4ukov pazar horata si izhvarliha stokata v konteinerite oba4e tova ne se vijda
  • 5
    Df
    dfg
    2 -2
    09:44, 29 окт 2014
    Кмета каза,че наводнение не е имало!Аз бих добавил,совите не са това което са!
Последни новини