От х:

Днес в x:

Спряха 1227 фалшиви аромати

Хитри търговци пробваха да пренесат през България тоалетни води и парфюми ментета. На ГКПП Капитан Андреево обаче митничарите „удариха“ контрабандата и не допуснаха фалшификатите да стигнат на пазара.

Ментетата са открити в чантите на румънки, които пътували в турски автобус за Румъния. Превозното средство обаче е отклонено за щателна митническа проверка. При нея митничарите се натъкнали на 1227 шишенца с аромати. Имитациите са на 20 различни световноизвестни марки, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.

Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от пазара в Истанбул и, разбира се, се оправдали, че дори и не предполагат, че са имитации.

Дали това е така никой не може да каже, но е факт, че и българският пазар е залят с подобни ароматни артикули. Те наподобяват досущ оригиналите, но само за няколко часа изчезват като аромат. За сметка на това обаче струват до 1/3 от цената на оригиналните им събратя. Така например сравнително голямо количество менте на „Булгари“ може да се намери за около 30-40 лева.

В крайна сметка ментетата, разкрити на Капитан Андреево, са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини