От х:

Днес в x:

Надлезът готов да рухне като политическите амбиции на строителите си

Готовата за рухване мазилка се забелязва и от растояние


Правеният по времето на соца хасковски надлез до ЖП-гарата започва да се разпада като строителите си на избори. На места съоръжението е готово направо да рухне и по-лошото е, че може да го направи върху коли и пешеходци. Огромно парче 3-пръстова каменна облицовка е надвиснало над уличка от индустриалната зона, през която интензивно минава коли и пешеходци. Наистина няма жилищна зона, но стотици работят в многобройните складове и предприятия, не по-малко пък минават оттам за да напазаруват в близката търговия на едро. Ако парчето се откърти пада напреки поне до средата на улицата в готовност да троши ламарини или кости.

За опасността нееднократно сигнализират наши читатели, като последния от тях, Васил, е добавил и снимка. Човекът пише това което се знае отдавна-облицовката се разпада, арматурата виси, кърти се бетон от носещата конструкция. Като цяло засега соцсъоръжението изглежда стабилно, като научния комунизъм, но не се знае какво би се случило при лека промяна на обстановката или пък леко земетресение от типа на тези, които вече сполетяха Хасково през тази година. Защото въпросната мазилка със сигурност няма да издържи. Проверка на място показа че парчето наистина се крепи на въздух и магия. Между него и основната конструкция има цяла педя разстояние или не по-малко от 20 сантиметра, провери репортер на Haskovo.net. Около проблемния участък цялата облицовка е напукана, както и част от бетона. Някои от парчетата се клатят дори при натиск с ръка. Не се решихме да пробваме падащата плоча, все пак бяхме под нея. Въпросът е, че и други ще са там и без да пробват каквото и да е, могат да получат каменен чук по главата. За отбелязване обаче е, че въпреки видимата за постоянно минаващите оттам опасност, хората само свиваха рамене на въпроса пуснали ли са официален сигнал било до община или Пътно.

Така моста си остава в очакване да рухне, а за разлика от партиите, при него това ще е един път и за последно.

Г.Христов 

Отблизо гледката е още по обезпокоителна

 

Ерозията е прояла до арматура бетонните трегери на надлеза
Въпреки че моста е част от транспортен коридор за Е-80, мостът е собственост на общината, обясниха от Пътното
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ге
    Георгиев
    16 0
    13:34, 6 окт 2014
    То на аско деница и той не е в цветущо състояние...
    • Ба
      БАЩА
      13 -3
      17:41, 6 окт 2014
      Готов съм да се обзаложа с господин Христов , че моста ще го надживее с поне 10 години.
      Фасадните му части дори да се разпаднат основите са вечни като повечето неща правени по времето на Живков.
  • 2
    Ва
    Васил
    27 -2
    14:06, 6 окт 2014
    Интересно дали ще го оправят! Аз лично не вярвам..... Ако беше по път за язовира щеше вече да е нов....... Жалки управници и жалък ,безличен народ.....
    Поне да съборят опасната стена.....
  • 3
    Xm
    xm
    9 -1
    15:20, 6 окт 2014
    каква каменна облицовка, това е мозайка
    • Xe
      xexe
      6 0
      17:11, 6 окт 2014
      А ,мозайката е от дърво !!! Какви камъни ви гонят?
  • 4
    12
    123
    6 0
    15:48, 6 окт 2014
    Нещо направено да се поддържа?Нищо! Строи се ново, за да се гушнат 50% от отпуснатите средства.Не се чудете ,че ще рухне.Който пострада да се е застраховал срещу всички предвидими и непредвидими случки - така ще се изказват тогава знаещите.
  • 5
    Па
    Павлов
    6 0
    17:04, 6 окт 2014
    Г-н Христов, правете разлика между основното тяло на надлез и облицовката /декорацията/ му!
  • 6
    G3
    g3nata
    5 0
    17:18, 6 окт 2014
    Жалко е че след като някой пострада тогава ще се вземат някакви мерки!
  • 7
    Фе
    фен
    15 0
    17:40, 6 окт 2014
    Слушал съм дядо си, който го е строял и ми е разправял, че в него е вложено два пъти повече желязо от необходимото! А това ,че мазилката му пада - общината всяка година заделя бюджет за поддръжка на инфраструктурата. О, ИЗВИНЯВАМ СЕ, АМА ТЕ ОТИДОХА ЗА НОВ АСФАЛТ ЗА РЕПУБЛИКА - ами няма да има пари за ремонт! така ши я караме
Последни новини