От х:

Днес в x:

Младежкият се представи на открито

Младежкият център в Хасково представи на открито дейностите си.

Пред сградата на центъра 11-те школи подредиха свои рекламни материали за всеки, които иска да се запознае с работата им.

В „Открития следобед“, както го наричат от ръководството, шефът на младежкия дом Елена Цветкова сподели, че от тази година балетната школа, която беше създадена преди една година, вече е официално в състава на Центъра.

В момента се обсъждат варианти за създаването на още две нови секции към Музикалната школа. Единият проект е от тази година да им звено по блок флейта, а другият е съвместно с Духовия оркестър на Хасково да бъде създадена детска школа за духови инструменти.

И докато школите се представяха на открито, във фоайето на Младежкия център няколко поколения танцьори се събраха, за да ознаменуват три годишнини наведнъж с откриването на фото-документална изложба, посветена на 35 г. от основаването на детски танцов ансамбъл "Южняче",  15 г. ансамбъл "Южняци" и 40-годишнината от творчеството на учителя им -хореографът и ръководител на танцовите формации Васко Димов.

В изложбата са подредени автентични снимки от стотиците концерти на формациите по света и у нас, грамотите и завоюваните купи и отличия от различни фестивали.

На откриването на изложбата Васко Димов разказа как всъщност се избрано името „Южняче“. То е подбрано сред 16 предложения, дадени от първите танцьори във формацията.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини