От х:

Днес в x:

Доброволци: Наркотикът не се пробва, той се започва

Изображение 1 от 6

    Наркотикът не се пробва, той се започва! До този извод стигнаха доброволци от Превантивно-информационния център по наркотични вещества в Хасково и гостите им от Кърджали. Младежите дадоха своите мнения по темата с дрогата по време на така нареченото „Световно кафене“, което се проведе в голямата зала в Младежкия център в Хасково. То представлява иновативен метод за провеждане на разговори и обсъждане на проблеми, които вълнуват младите хора.

    По време на срещата доброволците от двете организации имаха възможност да разсъждават и по други теми: „Преписването е характерно само за слабите ученици“, „Любовта влияе ли на приятелството?“ и „Днес избираш своето утре“. Младежите бяха разделени на 4 групи от по 5-6 участници. Всеки от тях имаше възможност да си изрази мнението по всяка от четирите задачи.

    Вече 3-та година доброволците от двата центъра правят обменни срещи и поддържат приятелските отношения. „През февруари тази година доброволците от ПИЦ-Хасково гостуваха в Кърджали, където бяхме включени в обучение „Трафик на хора“, обясни ръководителят на хасковската група Снежана Симеонова.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини