От х:

Днес в x:

Кметът на Свиленград стана част от велопохода на мима Герасим

Кметът на Свиленград Георги Манолов и още няколко свиленградчани станаха част от велосипедния арт поход на мима Герасим Дишлиев-Геро. Актьорът обикаля с колело европейските държави и играе в различните градове по маршрута си автобиографичния си спектакъл „Монолог с куфар”.

Той изминава пътя на колело с идеята да обедини спорта, екологията и изкуството. Геро, който е роден в Свиленград, но от години живее в Париж, тръгна от френската столица на 1 септември, а в България влезе през Дунав мост в събота.

За това време артистичният посланик на България и Свиленград мина през 7 държави и измина 2500 км на колело като изнесе по пътя си 20 представления.

Идеята за тура е още 2008 година. Тя е свързана с желанието на Геро, който е актьор, утвърдил се като наследник и продължител на великия Марсел Марсо, да да измине обратно пътя, по който преди 18 години тръгва на автостоп от Свиленград към Париж в преследване на своята мечта – да играе на сцената на световната културна столица.

Човек трябва да има големи мечти. Толкова големи, че да се плаши от тях дали изобщо могат да се осъществят. Големи и затова те да са пред погледа му и да не се губят”, каза Геро на влезане в родината .

Във Видин, където актьорът изнесе първия си спектакъл на българска земя, възрастна жена  от публиката,  сподели, че подкрепя актьора в начинанието му, но никога не би взела  куфар като неговия  в ръце, защото  той й  напомнял как децата на България са тръгнали за чужбина. 

На влизане у нас го посрещнаха кмета на Свиленград и приятели, общински съветници и представители на бизнеса. Те навъртяха километрите на колело заедно с Геро и неговия екип до София, където тази вечер в театър „Сълза и смях” е поредния му спектакъл от турнето.

Турнето на Геро минава и през Хасково-на 3-ти октомври.

 М. Манолова

Геро /в средата/ обкъжда с  кмета на Свиленград Георги Манолов  маршрута от Дунав мост до Ботевград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини