От х:

Днес в x:

Община Хасково номинирана за антинаградата “Катинар”

 Община Хасково е номинирана за колективната антинаграда “Катинар” на Програмата за достъп до информация, става ясно от публикация на официалната й страница. Компания в срамната класация й правят Прокуратурата на Република България и хасковското Бюро по труда. Институциите са номинирани за “Катинар” заради нарушаването на правата на гражданите по Закона за достъп до обществена информация. Общината е предложена заради липсата на приемен ден на кмета, както и на реален контакт с гражданите, взето е предвид и изсичането на дърветата в центъра без допитване до гражданите. Бюрото по труда пък няма собствен сайт, с което лишава хората от актуална информация. 

За антинаградата „Вързан ключ” (най-абсурдно/смешно решение или практика за достъп до информация) се състезават Министерство на труда и социалната политика, Министерство на икономиката и енергетиката, Висшият съдебен съвет, президентът на Република България, председателят на Районен съд – Пловдив, Областна администрация – Силистра, Регионална дирекция по горите – Берковица, Община Варна, ОДМВР – Русе, Плевен, Враца, Пловдив.

За позитивните награди на Програмата тази година номинираните се състезават за четири награди „Златен ключ”.

За дванадесети път Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи годишни награди за принос в областта на свободата на информация. Така ПДИ отбелязва 28 септември – Международният Ден на правото да знам.

Подробности можете да видите в сайта на Програмата тук.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини