От х:

Днес в x:

Спипаха двама чиновници да пафкат на закрито, грози ги глоба до 500 лв.

В сградата на Областната администрация в Хасково се помещават най-много от държавните администрации, дали тук са хванати чиновниците, е въпрос

Добилото популярност звено на РЗИ като „никотиновата полиция“ спипа в Хасково двама чиновници да пушат в сградата, където работят.

Те ще отнесат солидна глоба, която ще е в размер от 300 до 500 лева, поясни шефът на „Никотиновата полиция“ д-р Иван Александров. Той отказа да посочи в коя точно администрация е извършено нарушението, на пък за сметка на това уточни, че хората му са действали по сигнал. Другата подробност, която д-р Александров разкри, че служителите с цигарите на работното си място са мъже.

Освен двата акта, наложени през последната седмица, за първото щестмесечие на година за нарушаване на забраната за тютюнопушене на обществени места, има написани още 22 акта за обща сума 10 000 лева. Парите влизат в общия размер от 281 300 лв. наложени глоби за половин година в национален мащаб.

Според данните Министерството на здравеопазването издадените постановления за глоби в страната за половин година са 485. Проверени са близо 105 000 обекта в цялата страна. Като част от обектите, които попадат под зоркото око инспекторите от никотиновата полиция са и детските площадки, на и около които също важи забраната за пушене. В страната са проверени 4193 терена за игра . Въпреки че родители и придружители на малчуганите масово нарушават забраната и палят цигара в близост до съоръженията за детска игра, за периода са издадени само три акта за констатирани нарушения. Издадени са и 271 предписания.

Тематичната проверка в Хасково е минала на 55 детски площадки. Като колкото и невероятно да звучи, защото действителността показва обратното, инспекторите не са хванали пушачи около площадките за деца.

Сред интересните констатации на д-р Александров и е факта, че противно на очакванията, че жените като по-стриктната част от населението, се съобразяват повече със законовите разпоредби, се оказва, че полът им преобладава в статистиката на нарушителите.

Освен това зачестяват и проверките, а с тях и хванати нарушители след сигнали, че на дадени обект законът се престъпва перманентно.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Михайлова
    36 -6
    11:30, 24 сеп 2014
    Защо тези проверяващи не погледнат в сгратата на общината, от дясно на централния вход- там където е ксерокса и където правят проверка дали имаш задължения или не? Че там има две служителки които най-редовно пушат и си гасят цигарите в чашки от кафе.В интерес на истината излизат да пушат и отпред на стълбите:))), но ако са при друг работодател ще им удържи от заплатата за неуплътняване на работното време ! Да оставим на страна ,че тази стаята няма вид на канцелария , а на оранжерия !
  • 2
    Jo
    jonty_1411547967
    32 -4
    11:38, 24 сеп 2014
    Влез в "Архитектурата" на общината.Климатика им работи здраво прозорците са отворени и цигарите се пушат яко.
Последни новини