От х:

Днес в x:

Топъл прозорец преди бурен завършек на седмицата


Днес и отчасти утре ще е топъл прозорец във времето, преди отново да се влоши, а върху нас да се изсипят дъждове и гръмотевици. Според синоптиците те са запазени за края на тази седмица. В средата й обаче ще се наслаждаваме на слънчево и относително топло време.

Днес температурите ще се повишат с 4-5 градуса в сравнение с вчера и максималните ще достигнат направо пролетните 20-21 градуса. За Хасково ще бъде с една идея по-студено-19. Валежите от вчера ще спрат навсякъде, облачността ще намалее и в някои райони дори ще изчезне напълно. Вятърът ще отслабне, което е добрата новина на фона на вчерашния ураган който прекършваше дървета и издухваше керемиди. Следобед ще утихне напълно. Минимални температури в повечето места между 5° и 10.
Слънцето в Хасково изгря в 07ч. и 07мин. и залезе в 19ч. и 12мин. Продължителност на деня 12ч. и 05мин. В историята днешния ден се отличавал с огромни температурни амплитуди.През  1915г. хасковските синоптици отчитат най-ниската температура за датата -0.2°,а през 1979г. нещата отиват в другата крайност - 34.2°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини